Lotte Stegeman fietstocht Verenigde Staten Canada spullen
Lotte in alle Staten

Ik mis niks

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte
Stegeman

Dikke vette stinkende kazen. Dropjes. Bitterballen... Voordat ik in februari naar de VS vertrok, had ik het met collega Carolien over al het eten dat ik zou gaan missen. Het werd een waslijst.

Hoofdredacteur Lotte is op een lange reis. Samen met haar vriend Peter fietst ze dit halfjaar door de VS en Canada: een tocht van zo'n 11.000 kilometer. In de rubriek Lotte in alle Staten blogt ze over wat ze onderweg meemaakt. 

Inmiddels ben ik hier dik vier maanden. En ik moet eerlijk zeggen: ik mis niks. Vooruit, tegen een goede kaasplank zou ik geen nee zeggen, maar ik kan goed zonder. En ik twijfelde al een tijdje, maar sinds ik langs heel veel nare koeienvetmestbedrijven in het zuiden van de VS fietste, eet ik die dieren definitief niet meer. Dus de bitterballen zijn ook van de mislijst geschrapt. Sorry Carolien!

Dropjes te koop
En dan die dropjes. Da's heel gek. Die kun je in het met Nederlanders overladen stadje Banff gewoon kopen, ontdekte ik vorige week (zie de foto hieronder). Ik heb ze al op meerdere plekken gezien. En ik liet ze gewoon hangen. 

reizen heimwee dropjes

Het niet-missen beperkt zich niet tot eten alleen. Al maanden leven we hier met z'n tweeën uit dezelfde acht tassen met spullen. En dat blijkt genoeg te zijn. Thuis heb ik een hele kamer voor alleen mijn schoenen en kleren. Die puilt uit. Nu heb ik al mijn kleren voor een half jaar in één tas zitten. Eentje! Ik heb één paar gympen bij me en één paar slippers. Aan make-up doe ik al maanden niet. Mijn reisföhn sneuvelde op dag twee, in Miami.

Nog minder
Sinds het begin van de tocht is er bijna niets aan de inhoud van onze bagage veranderd. Mijn reiskussen werd halverwege ingeruild voor een nog kleinere variant. De bekers gingen kapot en kregen opklapbare opvolgers, het bestek werd vervangen door drie-in-één-exemplaren. Een T-shirt sneuvelde, een ander kwam ervoor in de plaats.

reizen spullen bagage

We fietsen nu met nog iets minder dan toen we vertrokken, dus. En we missen nog steeds helemaal niks. Omdat je blijkbaar gewoon bizar weinig nodig hebt. Fijne ontdekking, eigenlijk. 

Lezen wat Lotte nog meer meemaakt in de VS en Canada? Klikkerdeklik.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren