Blog

Ik wil een kattencursus!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

De meeste mensen gaan met hun hond op puppycursus… maar niet met hun kat. En hoewel ik katten geweldige beesten vind: Ik kan niet met ze omgaan. Daarom mijn vraag: Waar blijft mijn kattencursus?

Puppycursussen kom je overal tegen, maar van honden weet ik al genoeg. Elke andere diersoort? Niks, nada, noppes. Maar waar zou ik terecht kunnen met koppige kanaries, vervelende varkentjes of stomme slangen? Daar zie je nooit cursussen voor. Hoe kan het dan dat er zoveel hondencursussen zijn terwijl vrijwel alle honden die ik tegenkom echte schatjes zijn? En waarom is het zo dat vrijwel alle katten óf complete eikels zijn die huid openkrabben, of zo bang zijn dat zelfs hun eigen baasjes ze amper zien. En dan heb ik nog niet eens over moordlustige kippen, konijnen en vogels die ik ben tegengekomen in mijn leven.

via GIPHY

Online cursus

Dus waarom wel puppycursussen, maar niet van de andere dieren? Zodra die vraag in me opkwam, vroeg ik mezelf af waarom er überhaupt een puppycursus is. Ik zie geen enkel ding op zo’n puppycursus wat niet online te leren is, of van vrienden en familie. En die laatste opties zijn ook nog eens gratis en je kunt dit doen wanneer je tijd en zin hebt. Door ervaring heb ik met onze honden veel geleerd. Je komt er vanzelf wel achter wat wel en niet werkt. Zal ik dit ook met eventuele toekomstige katten moeten doen?

Limburg

Om eerlijk te zijn, weet ik nog niet wat ik later wil qua huisdieren. Maar mocht er iemand in Midden-Limburg een ambitie voor kattencursussen hebben, laat het me weten! Ik heb zelf pas het grandioze aantal van VIJF kattencursussen gevonden… en ik zal vast niet de enige zijn die behoefte heeft aan een kattencursus!


Sanne is een grote Engeland-fan (15) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Meer blogs van Sanne lees je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren