Blog

Interview met... Frank van de Lende

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

We kennen hem van onder andere het Glazen huis en radiostation 3FM. Dan heb ik het over Frank van de Lende! Ik sprak met hem over zijn tijd op de middelbare school en zijn examens.

Middelbare school

Frank vond de middelbare school wat onwennig. Hij ging van het vwo naar de havo en zegt dat dit de beste keuze was die hij heeft gemaakt. ‘De laatste twee jaren van de havo waren topjaren’, zegt Frank. Wel waren er ook nadelen aan, zo begon hij met drinken, roken en uitgaan. Toch vond Frank de vakken waar je veel voor kon leren goed te doen. Hierin was hij ook het best. Nederlands stond boven aan zijn lijstje van lievelingsvakken, vooral omdat hij van taal houdt. Dit was dan ook één van de redenen dat hij Journalistiek is gaan studeren.

Examens

Frank vond de examens vrij makkelijk. Omdat hij van het vwo naar de havo was gegaan was het goed te doen voor hem. Hij ging de examens met veel voldoendes in en weet alleen nog dat hij een vijf stond voor Engels. Hij moest dus nog wel veel leren voor zijn examens en het ging het hem niet bepaald gemakkelijk af. Net als Domien vond Frank de examenperiode erg leuk, één van de dingen die hij zich goed voor de geest kan halen is de verbondenheid die hij voelde met zijn klasgenoten.

Na de examens

Na de examenperiode ging Frank van het ene feest naar het andere. Hij vond deze tijd het leukste. ‘De tijd erna was echt het leukste,  we hadden wel honderdduizend feestjes!’, vertelt hij. Frank is niet op examenreis geweest want dat was in zijn tijd nog niet echt aan de orde.

Tip

In september begon Frank met de studie Journalistiek. Hij geeft als tip dat je moet kiezen voor datgene wat je leuk vindt. ‘Maar verdiep je wel in de studie want toen ik eenmaal op de studie zat had ik niet gedacht dat ik zoveel verslagen moest schrijven.’ ‘Oh ja, en fuck het geld’, zegt hij er nog lachend bij.

Meer lezen van Maaike(16)? Laatst schreef ze Interview met... Domien Verschuuren en Interview met... Youp van 't Hek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren