Blog

Interview met YouTuber Editing Is Everything

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Pas negen maanden bezig met YouTube, en toch al meer dan 100.000 subscribers. Dani, 'Editing Is Everything', heeft veel bereikt in een korte tijd. Laten we daar eens een paar vragen over stellen.

​​Dani, jouw kanaal is niet echt het standaard voor YouTube. Kun je het even samenvatten voor ons, en wat precies maakt het zo anders?

Nou, ik maak zelf professionele filmtrailers door stukjes uit bekende films of YouTube-videos te pakken en ze samen te zetten in een nieuwe context. In tegenstelling tot veel 'fan-edits' die je vaak ziet op Instagram of YouTube (die ook geweldig zijn op hun eigen manier) gaan mijn edits een stuk dieper. Ik pak stukken film en maak er een compleet nieuw verhaal van in de vorm van een trailer. Voordat ik deze trailers maak analyseer ik echte filmtrailers, ook kijk en kies ik de best geschikte stukken uit hele films of YouTube-kanalen die bij het verhaal passen wat ik wil laten zien.

​Hoe ben je hier eigenlijk mee begonnen?

Ik begon mijn kanaal in september 2016, maar het was jaren geleden dat ik voor het eerst het idee had om beelden van al complete films te pakken en er een ander verhaal mee te maken. Het was pas toen ik de video The OCD Song op het YouTube-kanaal 'Rhett & Link' zag dat ik merkte dat veel van de beelden erg verontrustend zouden zijn als je ze uit het context van de video zou halen. Ik vond het leuk om trailers te maken, dus dat was precies wat ik deed. Mijn kanaal was eigenlijk niet gepland, maar ik vind het geweldig. Als je iets goed edit kan het de hele sfeer van een video veranderen. Wat een echte uitdaging is. Zelfs als mijn kanaal niet gegroeid was, was ik het nog steeds blijven doen, maar nu dat ik een redelijk groot publiek op heb gebouwd ben ik gemotiveerder en meer gedreven dan ooit tevoren. Niet alleen om mezelf en mijn kijkers tevreden te stellen. Maar ook om mezelf te verbeteren en er plezier aan te hebben.

​Dat redelijk publiek klopt zeker, je hebt nu al meer dan 100.000 abonnees. Had je verwacht dat je kanaal zo snel zou groeien?

​Nee, absoluut niet, en ik ben zelf nog steeds helemaal mindblown. Zoveel abonnees in zo'n korte tijd? Er is geen dag dat ik er niet dankbaar voor ben. Zonder andere YouTubers en mijn volgers op social media was ik er nooit zo ver gekomen, en dat met zo'n simpel idee!

Aangezien veel jongeren YouTubers willen worden of het overwegen. Heb je wat do's & don’ts?

​Maak de video's die jij leuk vindt om te maken, en omdat je ze wil maken. Een grote don't is hier dat je met YouTube begint enkel en alleen om 'groot' te worden. Daar komt niets van, en zelfs als het je lukt zal het enkel om de roem draaien en dan ben je nooit gelukkig. Dat betekent niet dat je niet groter mag willen worden, jezelf promoten is een grote aanrader: vind een publiek dat dezelfde stijl van video's die jij maakt leuk vindt en laat je werk zien. Wees voorzichtig: Niet spammen! Geef mensen de tijd en laat ze rustig naar je kanaal toekomen. Vergelijk jezelf niet met andere YouTubers. Maar zoek en vind jouw comfort zone, inspiratie en stijl.

​Wat is je mening over kritiek op YouTube als een baan en de privacy van YouTubers?

​YouTube is hard werken. Editen, schrijven, filmen, animeren... er zit heel veel tijd in, net als bij andere banen. Het is 2017, online banen zijn overal te vinden. YouTuber zijn is een baan, en YouTubers zijn gewoon mensen en horen fatsoenlijk behandeld te worden, dus ook met privacy. Ze mogen delen wat ze willen delen, en niemand kan hen dwingen om over iets te praten als ze dit niet willen. Jij zou toch ook niet een persoonlijk verhaal vertellen net nadat het was gebeurt, toch?

​​Sinds September heb je al bijna vijftig trailers geüpload... welke is je favoriet?

Oh, dat is een lastige... Ik vind dat er best veel goede tussen zitten, het is lastig kiezen. Toch moet ik denk ik gaan voor Unsubscribed. Alle kleine clipjes zijn zo vlekkeloos aan elkaar gekoppeld, het lijkt echt alsof ze een echt gesprek voeren. Nog nooit heb ik zo lang over een video gedaan, meer dan een maand, maar ik ben er toch echt het meest trots op, want het is origineel en valt het meeste op!​

 

Sanne is een grote Engeland-fan (15) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Lees meer blogs van Sanne.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren