Blog

Kap eens met die 'vwo-instelling'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Het lijkt wel alsof er geen dag voorbij gaat zonder dat ik iets hoor over de 'vwo-instelling. Oh. My. God. Zal ik eens een geheimpje vertellen? Die instelling is één grote leugen!

Laten we eens beginnen met wat leraren denken dat de vwo-instelling is/hoort te zijn. Zelf weet ik het ook niet precies, maar het zullen wel dingen zijn zoals: altijd huiswerk maken, op tijd beginnen met leren, verantwoordelijk plannen... Sorry, ben ik de enige die begint met lachen?

Oneerlijk

Wat voor magisch talent bezit een vwo-leerling dat een havo'er of vmbo'er niet heeft om dit te kunnen doen? Dat is oneerlijk tegenover iedereen! Als goed kunnen plannen en veel verantwoordelijkheidsgevoel eigenschappen zijn die bij vwo horen, dan moet ik denk ik maar een ander niveau gaan doen.

Andere niveaus

Volgens mij zitten op het vwo jongeren die nooit een zak hebben hoeven doen op de basisschool. Daarom kunnen juist zij niet plannen. En geven ze nog minder om hun huiswerk. Er zijn vast genoeg kinderen op andere niveaus die wel deze kwaliteiten bezitten. Jammer genoeg hoor je over een havo-instelling nooit iets.

Verzinsel van leraren

Wat bedoelen ze dan in hemelsnaam met de vwo-instelling? Bestaat het eigenlijk wel of is het een verzinsel van leraren? Ik denk het niet. Instellingen verschillen per persoon, ongeacht welk niveau ze hebben. Eén ding weet ik wel… Het toppunt van míjn vwo-instelling: een blog schrijven waarin ik klaag over hoe leraren verwachten dat ik verantwoordelijk ben waardoor ik mijn verantwoordelijkheden voor school keihard uitstel. ​

Dus als we nu kunnen ophouden over de vwo-instelling (of havo/vmbo-instelling), dan kan ik fijn terug naar mijn eigen instelling. Ik heb nog heel wat schoolwerk om uit te stellen namelijk.

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren