Blog

Kort of niet kort: dat is de (WhatsApp-)vraag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Het is eindelijk zomers weer en de temperatuur komt vandaag misschien wel boven de vijfentwintig graden uit. De helft van de mensen staat te springen om weer een korte broek aan te doen, dus dat doen ze. Simpel, toch? Blijkbaar niet, want elke keer als het wat warmer wordt krijg ik ‘s morgens om half zeven een stuk of drie groepsappjes binnen: 'Doen jullie een korte broek aan?' Mijn vraag luidt: Waarom?

Waarom? Omdat ze niet de enige willen zijn met een korte broek aan. In ons kleine klompenland lijkt 'doe normaal' wel een levenswijze. En dit betekent dat je er alles aan moet doen om niet op te vallen, dus wees vooral niet anders. En oh wee als je een paar extra lappen stof om je benen hebt hangen als de rest dit niet heeft.

Kontzweet
Oké, als dit mensen op hun gemak laat voelen, mij best: trek dan vooral een lange broek aan. Maar wat gebeurt er dan? Je gaat naar school, zweet je kapot en krijgt zweetplekken op je kont die je vervolgens uit alle macht probeert te verbergen door je vest om je heupen te knopen. Lekker comfortabel (kuch).

Stel, je doet het toch. Je raapt al je moed bijeen en doet een korte broek aan… wat dan? Niks. Tenzij die ene 'heb je het niet koud?'-opmerking je de rest van je leven gaat achtervolgen. Want ik hoop toch niet dat jou vriendengroep je zou verstoten als je een andere broek aan hebt dan de rest.

Vraag geen toestemming
Dus doe de volgende keer dat het warm weer is gewoon lekker een korte broek aan zonder eerst toestemming te vragen aan je vrienden. Dat scheelt moeite én zweetplekken.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren