Blog

Leave Giel alone!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte
Lotte
Schuengel

Het is altijd wat, met die Giel Beelen. Laatst was iedereen boos op hem omdat hij iets racistisch had gezegd. Nu is iedereen boos omdat de beste man ‘een paar ton te veel' zou verdienen. Waarom al deze vijandigheid? Laten we ook eens aandacht besteden aan de mooie Beelen van Giel.

Hij was er voor ons in tijden van grote onzekerheid. Wie herinnert zich nog zijn heroïsche actie tijdens een ‘optreden’ van Mainstreet vorig jaar? Hij was de verlosser. Niet alleen voor de arme luisteraars, maar ook verloste hij die knulletjes van de grootheidswaanzin die hun fataal had kunnen worden.

Wees hem dankbaar

Met het onderbreken van hun gezang zei hij niet alleen: 'jongens, zo is het genoeg'. Hij zei impliciet ook: 'lieve jongens, er wacht jullie een prachtige toekomst, maar om daar te komen zullen jullie eerst je microfoon moeten neerleggen en je moeten inschrijven bij een universiteit.' Mainstreet kan Giel alleen maar dankbaar zijn.

En laten we ook niet vergeten hoe de beste man, de strijder, de martelaar, Giel, zich jarenlang elke december zonder voedsel opsloot in een transparante kubus en zichzelf uithongerde om anderen in nood te helpen en de meer bevoordeelde mensen de gelegenheid gaf hun wansmaak met het luisterende publiek te delen. Want iedereen verdient het om voor één seconde radio-dj te zijn.

Kensington

Wat maakt Giel zo bijzonder als persoon? Naar mijn mening is het de zelfverzekerdheid waarmee hij zichzelf presenteert aan de wereld. Hij schaamt zich niet voor zijn achterhaalde muziekvoorkeuren en dat heeft iets integers. Hij verdedigt zijn dertien-in-een-dozijn-artiesten met hart en ziel, ook al zegt iedereen dat het compleet ruk is en ‘of hij ook nog iets anders dan Kensington wil draaien’. Iets anders dan Kensington, dat kent Giel niet, en dat hoeft ook helemaal niet.

En ja, hij heeft iets naars gezegd over Sylvana Simons en over dikke vrouwen en over heel veel mensen. En het spijt hem. Zo’n man leeft met een microfoon voor zijn mond, dan is de kans groot dat het een en ander je ontglipt.

Bewerkte haatcomments

Radio is live, er kan niet in geknipt worden. Het kan niet bewerkt worden, zoals al die haatcomments op Facebook dat wel kunnen. En ja, zijn salaris is wat hoog, zeker als je bedenkt dat dat geld indirect van de overheid en dus uit belasting komt.

Maar Giel maakt voor velen de ellenlange autoritten, bouwprojecten, winkelbaantjes of kantooruren zoveel dragelijker - en dat is helemaal gratis! Je hoeft niet te betalen om radio te ontvangen, radio is er voor iedereen! Giels grapjes, telefoongesprekken, monologen en muziekjes zijn er voor iedereen. Hij is een man van het volk. Laat hem daarom gewoon met rust.

Meer blogs van Lotte Schuengel (18)? Laatst schreef ze ook Waarom stoppen we niet helemaal met Sinterklaas? en Hij had alles juist voorspeld (en ik lachte hem uit).

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren