Blog

Liefde voor (langer dan) één dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

'Ik wil zo graag een vriend,' verzucht een vriendin van me. Ik knik en kijk haar een paar seconden aan. Een klein lachje ontsnapt uit mijn mond. ‘Komt wel goed,’ zeg ik nuchter. Ik zou er ook wel een willen, denk ik bij mezelf. Maar omdat wensen niet uitkomen als je de woorden uitspreekt, houd ik wijselijk mijn mond.

Het is weer zomer en het lijkt wel alsof evenals de bloemen die weer bloeien, de verliefdheid ook weer opkomt. Overal om mij heen zie ik verliefde stelletjes.

Lichtelijk jaloers
Zelfs op internet valt er niet aan te ontkomen. Een foto van een stel flitst voorbij op Instagram: ‘Vandaag twee jaar samen’, luidt de tekst. Lichtelijk jaloers kijk ik naar de foto waarop met rozenblaadjes de woorden ‘I love you’, zichtbaar zijn gemaakt.  

Als twaalfjarig meisje lachte ik mensen stiekem uit als ze verkering hadden. Niet dat een relatie van toen veel verder ging dan handjes vasthouden en kusjes geven op de wang. Toch vond ik het belachelijk. Een relatie was toen als een eendagsvlieg: binnen één dag dood. Zoiets had voor mij geen nut, want wat was een dag gevuld met liefde nou?

Kussen van familieleden
Dat was beter dan een tienerleven waarin het woord liefde onbekend is, realiseer ik mij nu. De enige kussen op mijn wang die ik gehad heb, zijn van familieleden op verjaardagen.

Maar hoe verder mijn leven vordert, hoe ouder de eendagsvliegen worden, ze overleven nu zelfs maanden, in sommige gevallen zelfs jaren. En opeens is de liefde zo stom niet meer. Opeens lijkt het iets moois te hebben, misschien zelfs iets betoverends. En valt ook dit meisje op het idee van liefde, terwijl ze zichzelf nog zo beloofd had, niet verliefd te worden.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren