Blog

Liefdesbrief aan mijn laptop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Lieve laptop,

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Jarenlang hield ik van je, met heel mijn hart. Onze liefde was goud waard, maar je kunt niet voor eeuwig op nummer één blijven staan. De tijd om jou te vervangen door een betere, snellere en modernere laptop is aangebroken. 

Aan het begin van mijn middelbareschoolcarrière leerde ik jou kennen. Ik heb je niet zelf uitgezocht, maar school veroordeelde ons tot elkaar. Het was geen kwestie van liefde op het eerste gezicht, hoe mooi dat ook zou zijn geweest. We groeiden juist steeds dichter naar elkaar toe.

Sterke band

Ik leerde jouw trekjes kennen en ik wist wat er aan de hand was als je het niet deed. Dan moest ik je gewoon laten gaan, zoals jij ook deed als ik ongeduldig was. Soms werkte afwachten niet: dan zat ik uren bij de systeembeheerder op school, die jou opereerde en je als een dokter weer beter maakte.

Ondanks die momenten waarop je me in de stress hebt laten zitten, hebben we vooral veel mooie dingen beleefd. Je hebt overuren gemaakt en tot diep in de nacht doorgewerkt op de dagen waarop ik je het hardst nodig had. Mijn excuses voor alle keren dat ik mijn tas, waarin je gelukkig wel veilig was, hard op de grond neerkwakte.

Complementair

Ik had jou nodig om mee te werken voor en op school, maar je was meer dan dat. Op mijn laptop heb ik de mooiste tekst- en visuele kunstwerken gecreëerd, heb ik hard gewerkt, maar ook kunnen ontspannen. Je stond voor me klaar als ik in een diep dal zat. Je voelde precies aan wat ik nodig had en vulde de lege gaten op.

Jij opende deuren voor mij, ik ontdekte telkens nieuwe dingen. En jij ook. Zo ben je afgelopen zomer nog in Frankrijk geweest. Ik was wel erg zuinig, dus verder dan dat ben je niet geweest, maar je was er altijd toen ik je nodig had. Bijna altijd dan. Maar onze liefde doorstond de ruzies die daaruit voortkwamen wel.

Tot ziens

Het gebeurde niet van de één op andere dag: het licht van onze liefde doofde langzaam. Het is tijd voor een nieuwe laptop. Onze relatie verslechterde sluipenderwijs, maar gelukkig kan ik nu bouwen op een nieuw apparaat.

Een betere, met touchscreen, een laptop die ik 360 graden kan draaien, met toetsenbordverlichting en meer geheugen. Eentje die groter, sneller en moderner is. Wat een verbetering! Maar dat geeft niet, want toen jij mijn eerste laptop verving, was dat hetzelfde geval.

Wees niet jaloers op mijn nieuwe apparaat: elke laptop is in feite vervangbaar. Over een paar jaar neem ik ook afscheid van deze nieuweling, die ik nu nog met open armen verwelkom.

Het ga je goed. Veel liefs,

Femke 

Meer blogs lezen van Femke (15)? Laatst schreef ze ook De 7 fases van je krantenwijkbaantje en De 5 fases van het maken van je keuze.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren