yoga anti-stressles
Blog

Maak anti-stressles een verplicht schoolvak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Het leven van een scholier bestaat uit vermoeiende toetsweken, gênante mondelingen, overvolle weekenden met feestjes enzovoorts. Week na week willen we te veel, maar hebben we te weinig tijd. En willen we alles ook nog eens extreem goed doen. Dit kan voor stress zorgen. Wanneer mag een jongere eens rust hebben? En hoe leer je dat?

Ik vind dat het ministerie van Onderwijs van anti-stressles een verplicht schoolvak moet maken. In deze uren leer je je stress loslaten en beseffen dat er meer is dan alleen maar school. Zo leer je de balans vinden en ontdekken wat echt belangrijk is. En voorkom je op jonge leeftijd al geveld te raken door een burn-out.

Jeuk of huilen

Iedereen ervaart stress op een andere manier: de één krijgt jeuk, de ander kan niet stoppen met huilen. En dan zijn er ook nog jongeren die geen stress ervaren maar wellicht de energie missen om zich echt uit te sloven en vervolgens ongelukkig worden van hun slechte cijfers. Een anti-stressles kan je tijdens je schoolweek bewust maken van deze druk(te).

Sommige basisscholen zijn er al mee bezig: SchoolTV heeft video’s gemaakt waarin rapper Akwasi kinderen leert dansen, mediteren, lachen en vooral relaxen. Als basisschoolleerlingen al moeten leren omgaan met stress, dan zou voor middelbare scholieren zo’n uurtje gym-zonder-sporten toch nog veel nuttiger zijn?

Moeite waard

Natuurlijk kosten anti-stresslessen enige moeite, lokalen en leraren maar volgens mij is het echt de moeite waard. Ik vind dat school het ons verschuldigd is. Zonder al die toetsweken en mondelingen zou ik immers al een veel stresslozer bestaan leiden.

Meer blogs lezen van Lotte Rolleman (17)? Laatst schreef ze ook De 4 mooiste momenten tijdens het buitenspelen en Waarom de chocoladereep het wint van hardlopen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren