Blog

Maak je eigen memes in 5 stappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

It isn’t just a hobby, it’s a way of living. Er zijn overal memes voor: van haat voor huiswerk en stalkende buurman tot de eerste rijles en je cijfer terugkrijgen. Hoe leuk is het om je eigen memes te maken?

Als je zelf memes kunt maken worden ze een stuk persoonlijker en meer accurate dan ooit. Dus: snel aan de slag!

1. Verzin een onderwerp/uitgangspunt
Let op: je hoeft nog geen precieze tekst te verzinnen. Bedenk éérst wat je onderwerp of uitgangspunt wordt. Wil je duidelijk maken hoe onrechtvaardig die lerares Frans is? Wil je iedereen laten lachen om de blunder die je laatst maakte? Of wil je inspelen op een programma dat net bezig is, zoals Bonje met de Buren?

2. Zoek een foto
Ga naar deze website. Je kunt hier kiezen voor foto van een al bestaande meme. (Tip: als je met het balkje helemaal naar rechts scrolt, kun je klikken op View All Meme Templates, en verschijnen er nog meer). Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een eigen foto (bij Upload Your Own Image), een screenshot van een tv-programma of een foto van een BN’er bijvoorbeeld.

3. Het bijschrift
De eerste vraag: ga je voor Engels of Nederlands? De meeste memes zijn Engels, maar omdat dit je eigen meme wordt kan het ook prima in het Nederlands. Het is maar waar je voorkeur ligt! Maak het bijschrift niet te lang. Kort en krachtig leest het fijnste. Kijk ook naar bestaande memes voor inspiratie.

4. Tekst bewerken en tekenen
Kijk goed waar in de foto (lege) ruimte zit om tekst te plaatsen. Boven- of onderin is in principe het beste. Maar soms is het juist leuk als de tekst in het midden staat zodat het net boven iemands hoofd staat. Verder kun je op de website de tekst groter of kleiner maken en verplaatsen. Zorg dat het duidelijk leesbaar is! Via de knop Draw kun je zo nodig nog wat tekenen op je meme, zoals een lijn of een pijl.

5. Verspreid 'm! 
Ben je tevreden met je meme? Klik op Generate Meme en sla hem op. Tijd om hem naar klasgenoten te sturen, anoniem naar je baas te appen of op Instagram te plaatsen. Oh, en vergeet @7daysnl niet te taggen, we zijn benieuwd naar jullie resultaten! 

Lucas (18) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is eerstejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren