Blog

Mijn 7 Pet Peeves

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Pet peeves zijn 'kleine ergernissen'. In Urban Dictionary wordt het zo omschreven: 'Dingen die mensen doen waardoor je hun ogen uit hun gezicht wilt krabben' (echt waar, kijk zelf maar). Ik heb heel veel van dit soort kleine ergernissen en houd er ook van daarover te klagen. Dus, daar gaan we...

1. ​Mensen die met hun mond open kauwen
Dat je op social media deelt wat je gaat eten, snap ik nog. Maar zodra het voedsel de grens van je lippen overgaat, hoef ik het niet meer te zien! Als ik tegenover je zit in de pauze en ik jouw boterham vermalen worden, wil ik de mijne uitspugen. En zeg niet dat ik moet wegkijken als ik het zo vervelend vind, want dan hoor ik nog altijd dat verschrikkelijke gesmak... Ik heb genoeg gezegd, mijn mond gaat dicht. De jouwe ook?

2. Pennenklikkers
In een normale les maakt het me niet zoveel uit. Dan is er genoeg geluid dat het geklik van een pen overstemd. Maar als ik een proefwerk zit te maken en jij klikt op je pen alsof je bij de honderdste keer op magische wijze een tien krijgt, dan krijg je klappen. Mentale klappen, want ik sla nog geen deuk in een sneeuwpop. Dus niet meer doen, oké?

3. 'Niet gemeen bedoeld maar...'
In 75% van de gevallen wordt de bovenstaande zin juist wél door iets heel gemeens gevolgd. 'Niet gemeen bedoeld maar je ziet er leuker uit zonder bril.' Nou dankjewel, maar ik draag liever geen lenzen. En zonder bril zou ik je zeker straal voorbij lopen. Iemand die zijn zin begint met 'niet gemeen bedoeld maar' is zich er juist heel bewust van dat-ie iets gemeens gaat zeggen maar wil de consequenties gewoon niet aanvaarden. Hier een idee - en dat bedoel ik niet gemeen - maar als het niet belangrijk is, houd dan gewoon je mond. 

4. Langzame mensen
​Volledige titel: mensen die in grote groepen langzaam lopen en dus het hele gangpad blokkeren. Hoe is het mogelijk om zo langzaam te gaan dat je bijna achteruitloopt? Deze mensen lijken alle tijd van de wereld te hebben, terwijl ik veel te laat kom voor mijn les (ja, stuudje, weet ik, boeit me niet). Nu moet ik de asociale eikel zijn die zich langs een groep mensen werkt en ze tien blauwe plekken bezorgt met haar tas en ondertussen loop ik zelf ook nog minstens drie blauwe plekken en minimaal twee schaafwonden van de muur op. Loop op z'n minst achter

 elkaar! Volg je me of ga ik hier te snel?

5. Mensen die anderen onderbre-
​Ken je het gevoel van pure woede? Nee? Dan ben je nog nooit in vijf minuten tien keer onderbroken. Ik snap dat je graag iets wilt zeggen dat wil ik ook. Dan kun je best even wachten? Want ik geloof best dat jij een heel belangrijkstatement wilt maken maar ik wil deze zin graag toch eerst even afmak-...

6. Pak vol teleurstelling
Dit is een shocking​ idee: als een pak drinken leeg is, GOOI HET WEG! Kom niet aanzetten met die twee milliliter nog op de bodem. Alsof daar een fatsoenlijk glas uitkomt? Gooi het weg en zet alvast een nieuw pak in de koelkast. Dat is alles wat ik vraag. Ik wil niet nog een keer thuiskomen van school met alleen maar telerustelling in de koelkast. 

7. Slappe eindes & Ironie
​Ik kan eigenlijk niet kiezen welke ik erger vind, dus een gedeelde zevende plek. Als je elke twee weken een blog schrijft, waarvan het einde sterk moet zijn, dan irriteren zo'n vage afsluitingen je mateloos. Slappe eindes zijn gewoon zo... ja. En ironie vind ik ook niet leuk, ik heb het zelf nooit door, dus daar doe ik niet aan. Ja... dat was mijn lijst. Bedankt voor het lezen. 

Gif's via GIPHY

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Meer lezen van haar? Je vindt al haar blogs hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren