Blog

Mijn hond heeft een Insta-account, dit is waarom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Iris
Kegels

Na lang wikken en wegen hebben m'n ouders weer gekozen voor die eindeloze boswandelingen en de aanwezigheid van een knuffelbare speelkameraad. We hebben weer een puppy gekocht!

Dag na dag. Week na week. De dagen van aftellen gingen in slakkentempo voorbij, het leek wel oneindig lang te duren. Eindelijk mochten we na zesenhalve week voor de tweede keer een kraambezoek brengen. Onze keus lag bij een kleine, donkergestreepte spring-in-het-veld, een soort dartelend konijn. Heel veel iPhone-opslagruimte  sneuvelde die dag. Al die foto’s en filmpjes van haar aandoenlijke snoetje inspireerde mij een Insta-account te beginnen. Waarom zouden we niet iedereen mee laten genieten van onze nieuwe viervoeter?

Poseren

Ons windhondje dat inmiddels bij ons woont heeft al ruim tweehonderdvijftig volgers. Trouw post ik dagelijks nieuwe foto’s. En bij elke foto lijkt er iets bij haar los te komen. 'Oké, foto. Poseren. Uhm.. zielig kijken? Nee.. stoer. Shit, ik had m’n ogen dicht.. Oké nog één fotootje dan, baasje.'

Tof

Dit delen van m'n hond met anderen lijkt misschien een lege wereld, maar in mijn ogen is het meer een leuke hobby. De verantwoordelijkheid om elke dag mooie foto’s van je huisdier te maken en de kans een mooi account op te bouwen zijn de punten die het zo tof maken. Ook volg ik andere grote accounts, zoals @goldenbenjamin, waar de grappigste retriever filmpjes op worden gepost. Dit inspireert mij weer om andere foto's proberen te maken.

Gek

Er zijn vast mensen die dit vreemd vinden. Want ja, vrij bijzonder: een dier met een eigen Instagram-account. Maar daar zit het ‘m juist in. Waarom zou je precies doen wat anderen van je verwachten? Doe wat jij leuk vindt en heb lak aan de rest. Wil ik je meegeven. Dat doe ik zelf ook.

Iris is 14 jaar en haar hobby's zijn voetballen, muziek maken (piano, drums, gitaar), series op Netflix bingewatchen en schrijven. Ook speelt ze in een bandje en schrijft ze haar eigen (piano)liedjes. Schrijven doet ze eigenlijk al haar hele leven, toen ze jong was schreef ze ook al verhaaltjes. 'Wat ik er zo leuk aan vindt, is dat je je creativiteit er volledig op los kunt laten. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven.'

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren