Blog

Mijn last-minute sixpack

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Evelien
Verbiesen

Iedere vakantie overkomt het me weer en ik weet zeker dat er lotgenoten zijn. Een week voor ik op vakantie ga, probeer ik wanhopig mijn #fitgirl-body tevoorschijn te toveren omdat ik veel te laat bent begonnen. Om vervolgens op de bestemming aangekomen te concluderen dat het niet gelukt is. Herkenbaar?

Elke januari neem ik me voor om het dit jaar anders te doen: ik ga écht gezond eten, heel veel sporten en dat goed volhouden zodat ik gespierd over het strand kan paraderen. Maar zo rond half maart (of zelfs eerder) kakt mijn geweldig goede voornemen een beetje in. De uitval-uurtjes naar de Jumbo zijn toch wel heel gezellig en dat hardlopen in de stromende regen terwijl iedereen je aangaapt, is toch ook niet zo heel leuk…..

Nog steeds geen sixpack
Maar dan komt op de kalender de vakantie toch wel heel dichtbij en het kwik stijgt. Blote benen komen weer tevoorschijn en binnenkort gaat het zwembad weer open. Maar van mijn sixpack is nog steeds niets terechtgekomen! Ik probeer mezelf weer streng toe te spreken maar het mag opnieuw niet baten.

Ineens heb ik tot mijn schrik nog maar een week tot vertrek. Daarom wordt mijn perfect uitgekiende last-minute- sixpack-programma ingeschakeld: zeven dagen lang leef ik op uiterst gezonde fruithapjes, groentemixjes en light-vezelcrackertjes met zeezout uit de Himalaya (of zoiets).

Wanhopig
Ik drink liters water. Elke avond doe ik braaf een uur oefeningen en ren ik de longen uit mijn lijf op de crosstrainer om zo wanhopig te proberen om nog een #fitgirl-body te produceren. Maar helaas, natuurlijk lukt dat niet. Voor stalen buikspieren en een biceps van hier tot Tokio moet je iets eerder beginnen dan een week van tevoren. Dat had ik ook wel kunnen bedenken.

Ach ja, volgend jaar nog maar eens proberen...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren