thanksgiving kalkoen obama
Blog

Mijn Thanksgiving: een dankjewel aan het leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Chinouk Lindt highschool year EF
Chinouk
Lindt

Eind oktober beginnen de feestdagen hier in Amerika eigenlijk al. Met Halloween gaat iedereen de straat op of spreken we af bij een vriend of vriendin. En als we eindelijk een beetje zijn bijgekomen van alle Halloween-snoep staat er alweer een andere feestdag voor de deur waarop je je rond kunt eten, namelijk Thanksgiving. 


Chinouk (18) heeft haar Nederlandse middelbare school verruild voor een Amerikaanse. Op Sevendays.nl blogt ze over haar highschoolyear in Arizona.

 

Thanksgiving is behoorlijk groot in Amerika. Hele families komen bij elkaar, bijna iedereen eet kalkoen (gelukkig gaf president Obama zoals elk jaar gratie aan twee kalkoenen zodat zij niet in de pan belandden, zie foto). En van school kreeg ik er zelfs bijna een hele week voor vrij. Wel zo fijn, want voor die volle gangen in school ben ik niet echt dankbaar. Maar er zijn genoeg andere dingen waar ik wél dankbaar voor ben. En waar ik deze Thanksgiving graag even bij stilsta.

Supportende ouders

Zoals het feit dat ik hier in Amerika zit. Het kost namelijk een heleboel geld, en dat niet alleen. Vanaf het moment dat ik bedacht dat ik op uitwisselingsjaar wilde, hebben mijn ouders me gesteund. De één was niet helemaal overtuigd, maar ze supporten me wel.

En niet alleen rondom mijn uitwisselingsjaar. Mijn ouders zijn eigenlijk altijd best wel aanmoedigend geweest. Ik mocht bijvoorbeeld zelf mijn middelbare school uitkiezen en ze hebben nooit echt vraagtekens gezet bij mijn kledingkeuze. Ik heb het eigenlijk best wel heel erg goed getroffen met ze. 

Bedankt, cupcake-bedenker

Dan iets heel anders: nu ik toch aan het bedanken ben, wil graag even melden dat ik red velvet cupcakes echt onwijs geweldig vind. Net zoals stracciatella-ijs.

Ik weet niet wie deze twee goddelijke etenswaren heeft bedacht, maar ik ben hem of haar er heel erg dankbaar voor. Zonder die twee dingen zou ik niet kunnen leven. Je zou wel kunnen zeggen dat ik een kleine obsessie heb... Maar een dankbare, dat wel. 

Altijd wel iets

Even zonder gekkigheid: ook al denk je misschien dat het op dit moment niet zo goed gaat in je leven, er is altijd wel iets waar je dankbaar voor kan zijn. Dankbaar voor je beste vriendin of voor dat boek dat je al heel lang wilde en toen plotseling van je ouders kreeg. Je mag dan nog zo vaak met ze ruziën, ze houden wel onwijs veel van je. Wees dankbaar voor alle dingen die je kan en mag doen en alles wat de toekomst nog voor je in petto heeft. 

Dus ik zeg hierbij: dankjewel voor het leven, voor het feit dat ik hier mag zijn, en voor de red velvet cupcakes met cream cheese frosting. 

Meer blogs lezen van Chinouk (18)? Laatst schreef ze ook Diabetes on a plate tijdens mijn highschoolyear en Homecoming: een prinsessenavond, maar dan anders.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden