blog nieuwe dingen
Blog

Nieuwe dingen zijn soms zo gek nog niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Stel: je bent je pinpas kwijt en hij komt in verkeerde handen terecht. En als je dan ook nog eens contactloos betalen – betalen zonder je pincode in te voeren – aan hebt staan, ben je de pineut.  Hoewel ik in doemscenario’s dacht, probeerde ik het contactloos betalen toch uit. Oordeelde ik terecht?

Toen ik erachter kwam dat contactloos betalen mogelijk was met mijn pas, vond ik dat vooral vervelend. Wat nou als je pas gestolen wordt? Dan kan iemand voor 250 euro allemaal transacties van onder de 25 euro doen. Op deze manier betalen brengt zeker gemak met zich mee, maar vier cijfers intypen is ook niet zoveel werk. Of wel? 

Groot gemak

Ik was dus geen fan en wilde het daarom ‘uit laten zetten’. Tot mijn grote teleurstelling lukte me dat niet. Een ontzettend lang telefoontje met de klantenservice mocht niet baten. Deels vanwege de wachtrijen, maar ook omdat ik minderjarig ben. Het zij zo. Dus, ik heb het nog steeds.

Omdat ik het toch nog had, besloot ik het eens te gebruiken. En dat doe ik inmiddels best vaak. Een ijsje kopen? Even m'n pasje tegen het apparaat houden en klaar. Contactloos betalen gaat makkelijk en snel. Zeker met zo’n klein bedrag. En als er allerlei mensen om je heen staan, hoef je niet je pincode in te typen met acht paar ogen op je gericht.

Onterecht (voor)oordeel

Zo gaat dat wel vaker: eerst ben je een beetje sceptisch en negatief, terwijl je er nog niet eens zo veel van weet. Je oordeelt op basis van het idee. Vaak is dat een onterecht vooroordeel. Soms ook niet, maar meestal wel. En omdat je van te voren oordeelt, zorgt dit er voor dat je niet altijd open staat voor iets nieuws.

Gelukkig heb ik het toch uitgeprobeerd. En nu kan ik echt oordelen: nieuwe dingen zijn helemaal zo gek nog niet. Als je het eerst gewoon uitprobeert, valt het allemaal reuze mee. Het enige dat ik moet doen is goed opletten en voorkomen dat mijn pas gestolen wordt zodat iemand er met mijn geld van door kan gaan. Laat mij voortaan maar lekker contactloos betalen!

Sinds ze kan lezen, is Femke (16) een boekenwurm. Ook doet ze aan wedstrijdzwemmen en debatteert ze graag. Haar fototoestel gaat (bijna) altijd mee op pad en komt dan met een volle geheugenkaart terug. Ze speelt graag Kolonisten van Catan en heeft een talent voor twijfelen. Vraag vooral niet naar haar favoriete boek, want het is onmogelijk. Meer van haar lezen? Dat doe je hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren