vakantiebaan tips
Blog

Nog geen vakantiebaan? Deze 4 tips helpen je op weg!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Max van den Berg
Max
(YoungCapital)

Nog even te gaan en dan is het alweer zomervakantie! Leuke dingen doen met vrienden en misschien zelfs op vakantie. Dat klinkt fantastisch, maar het is ook lekker om een paar extra centjes te verdienen nu je toch alle tijd hebt. Hieronder wat tips die mij hebben geholpen om een vakantiebaan te vinden!

1. Waar ik echt goed in ben is...

Heb je een idee waarin jij uitblinkt? Vraag het eens aan je ouders, vrienden en familie. Die kennen je beter dan dat je denkt! Misschien noemen ze wel dingen waar jij nog niet eerder aan gedacht had. Superhandig, dus. Wat zeiden mijn ouders en vrienden? Dat ik ambitieus en sociaal vaardig en lef heb. Vooral dat laatste hielp mij aan een bijbaan. Ik dacht: laat ik het maar gewoon brutaal om hulp vragen aan iedereen die ik ken.

2. Focus

Netflix, afspreken met vrienden en je Instagram checken, zijn dingen die je natuurlijk veel liever doet dan op zoek gaan naar die ene vakantiebaan. Gelukkig kun je makkelijk online solliciteren. Als je in de stad bent, kijk dan eens goed om je heen. Meestal hangen er vacatures in de winkels. Vaak kun je gewoon even naar binnen lopen en vragen of je op gesprek kunt komen. Staat erbij: stuur je CV naar [mailadres], dan kun je dat doen. Een aflevering Netflix minder per dag en gaan met die banaan.

3. Toon wat lef

Het kan zijn dat die ene perfecte vakantiebaan net is ingevuld. Geen paniek! Kijk of een ander bedrijf een soortgelijke vakantiebaan heeft of stuur een open sollicitatie. Heb jij veel lef? Loop dan gewoon naar binnen! Als je naar binnenloopt, kun je beter laten zien wie jij in het echt bent en krijgen werkgevers direct een indruk van jou.

4. Geef niet zomaar op

Vakantiewerk vinden kan best lastig zijn. Door blijven zoeken, dus! Er komt echt vanzelf iets op je pad waardoor jij een extra zakcentje kunt verdienen in de zomervakantie. Houd er rekening mee dat eindexamens eind mei klaar zijn. De meeste leerlingen gaan daarna al snel op zoek naar vakantiewerk. Begin dus op tijd met zoeken! Anders kan het zomaar gebeuren dat je net te laat bent voor de coolste vakantiebanen.

Ga snel aan de slag met de bovenstaande tips en vind jouw perfecte vakantiebaan! Oh ja … en natuurlijk niet vergeten om van je zomervakantie te genieten!

Max (17) is altijd te vinden op Instagram, Snapchat of YouTube. Hij combineert zijn ondernemers studie met zijn marketing bijbaan bij YoungCapital. Je kan hem wakker maken voor pizza en in zijn vrije tijd is hij te vinden op het voetbalveld. Later wil Max een eigen bedrijf starten, maar in wat weet hij nog niet precies.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten