Blog

Ochtendstress

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Een rekenwonder ben ik niet, maar ik weet wel dat ik het nooit ga halen om op tijd op school te komen. Zonder huissleutel om bij mijn spullen te komen sta ik voor de deur. Wat nu?

Het is negen uur ’s ochtends en ik ben bijna klaar met rijles. Ik heb de auto net voor mijn huis geparkeerd. En terwijl mijn rijinstructeur nog wat uitlegt over schakelen, schiet me te binnen dat ik mijn huissleutel vergeten ben. Mijn spullen - inclusief mijn fietssleutel - liggen op de keukentafel. Hoe kom ik op tijd op school? 

Stress 

Terwijl mijn rijinstructeur vertelt wat je moet doen in de derde versnelling, schakelen mijn hersenen over naar de hoogste versnelling. Ik ga razendsnel alle mogelijkheden langs. Mijn ouders? Die zijn op hun werk. Mijn zusje? Zij zit al op school. De buren? Die zijn niet thuis. Conclusie: zonder sleutel kom ik niet bij mijn spullen en dus ook niet bij mijn fietssleutel. Dus kom ik ook niet op school.

Mijn rijinstructeur is inmiddels bij de vierde versnelling. Ik luister maar met een half oor en probeer te bedenken hoe ik het in hemelsnaam in zestien minuten moet halen. Lopend lukt dat nooit! De paniek is blijkbaar van mijn gezicht af te lezen en mijn rijinstructeur biedt aan me af te zetten. Gelukkig! De oplossing. We rijden weg en ik zwaai naar mijn fiets, die buiten staat. Op slot. 

Opluchting

Ik breng de dag door zonder mijn gebruikelijke zware schooltas. Ik voel me zo dom dat ik mezelf heb buitengesloten. Waarom ben ik zo snel de deur uitgerend zonder na te denken over daarna? Ik sprong vanochtend blijkbaar iets te enthousiast op toen de auto voorreed. Toch komt alles uiteindelijk op z’n pootjes terecht. Ook ik kan inmiddels best lachen om mijn blunder.

Een wandeling van een halfuur brengt me aan het eind van de middag thuis. Inmiddels is er wel iemand die open kan doen. Ik loop naar binnen en zie op tafel alles klaar liggen. Voor morgenochtend dan maar alvast?

Sinds ze kan lezen, is Femke (16) een boekenwurm. Ook doet ze aan wedstrijdzwemmen en debatteert ze graag. Haar fototoestel gaat (bijna) altijd mee op pad en komt dan met een volle geheugenkaart terug. Ze speelt graag Kolonisten van Catan en heeft een talent voor twijfelen. Vraag vooral niet naar haar favoriete boek, want het is onmogelijk. Meer van haar lezen? Dat doe je hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren