Blog

Onbezorgd over Chinese bezorging

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
thijs
Thijs
van Reeuwijk

Heb jij weleens iets op Aliexpress, Deal Extreme, Banggood of een andere Chinese webshop besteld? Ik koop er tegenwoordig van alles. Van kleine mechanische onderdeeltjes tot heuse drones en verjaardsagscadeaus. 

Waarom? Omdat je in Nederland voor exact hetzelfde product al snel het dubbele betaalt. En negen van de tien webshops gratis internationale verzending aanbieden. Voor echt alles.

De woorden 'onbetrouwbaar' of 'kat in de zak' komen misschien al snel in je op als je het over China en goedkope Chinese webshops hebt. En de kwaliteit van het product moet toch wel bagger zijn, aangezien het zo goedkoop is? Mis. Ik heb al ruim 150 producten via zulke webshops gekocht en slechts weinig defecten gekregen.

Ga je liever naar de elektronicawinkel om de hoek omdat je denkt dat Chinese kwaliteit slecht is? Kijk dan eerst aan de onderkant van wat je wilt gaan kopen en oordeel dan pas.

Goedkoop is duurkoop
Het grote prijsverschil tussen Chinese webshops en Nederlandse winkels is best logisch, ook al hebben de spullen exacte dezelfde afkomst. Als particulier kun je zonder veel moeite iets recht uit de fabriek halen zonder extra kosten. Maar heb je een bedrijf en wil je een stuk of honderd exemplaren inkopen, dan heb je met de belasting te maken. En dat is nog niet alles, want je moet de huur van je winkel ook betalen, hebt veel andere kosten en zal het liefst ook zo’n 40% van de verkoopprijs als winst willen houden.  

Niet bezorgd
En of die Chinese webshops wel hun beloftes nakomen? Toegegeven: het is al vaak genoeg gebeurd dat ik iets niet binnenkreeg via de post. Maar dat betekent geen geldverspilling hoor. Je kunt vaak gewoon je geld terugvragen en als je het goed aanpakt heb je het al binnen twee weken terug.

Het is me zelfs al eens overkomen dat ik nadat ik het geld had teruggekregen, ik de koptelefoon alsnog ontving. Een goedkope koptelefoon is leuk, maar een gratis koptelefoon is nog leuker.

Just do it!
Mocht je nog steeds twijfelen of je wel iets durft te bestellen in zo'n Chinese webshop, begin dan gewoon met wat goedkope spulletjes. Zodra je de webshop helemaal vertrouwt, kun je misschien nog wat verder kijken. Maar pas op dat je er niet verslaafd aan raakt!

Meer lezen van Thijs (15)? Laatst schreef hij ook al Is Pokémon GO over een halfjaar alweer uit? .

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren