Blog

Onze nieuwe wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte
Lotte
Schuengel

'How the fuck did this happen?', was het eerste wat ik las op de ochtend waarop de Brexit een feit was. Dat toen nog cryptische bericht stond in een Facebook-groep waar ik lid van ben. Eerst dacht ik dat de groep gehackt was. Daarna dat er een aanslag was gepleegd.

Was ik wakker geworden in een compleet andere wereld dan die waarin ik slaap viel? Een halfuur lang las ik tweets van mensen die heel boos waren. Toen werd het me allemaal wat duidelijker.

Tijdens het ontbijt wilde mijn moeder dat ik de tv aanzette om het journaal te zien. We keken er even naar, terwijl ik mijn croissantje at. Daarna ging hij weer uit, want we moesten de trein halen.

In de trein stapte een man de coupé binnen, gevolgd door twee meisjes. De man was heel lang, had een grote blonde baard, een korte paardenstaart en een hele luide stem. Voordat hij ging zitten, bleef hij even staan. Hij pakte de Metro van zijn stoel en riep verontwaardigd: 'Groot-Brittannië is uit de fucking EU, en DIT is de voorpagina van de Metro?!'

Op de voorpagina stond een plaatje van een omgevallen boom. Daaronder een bericht over de man die mensen had gegijzeld in een bioscoop. Paardenstaartman ging zitten, hield de krant voor zich en wees met een grote, knokige vinger naar het bericht: 'We moeten met zijn allen bang worden van een man in een bioscoop en niet van een Brexit.'

Hij begon de krant voor te lezen. 'Een verwarde man gebruikte gisteren traangas in een Duitse bioscoop en de politie schoot hem dood.' Hij lachte heel hard, 'Dit is de staat van onze democratie!'

Mijn moeder zei dat het misschien nu wel goedkoper is om in Londen te gaan shoppen. Mijn beste vriend stuurde me een citaat van Maarten van Rossum. Mensen in groepschats deden alsof ze heel veel wisten, maar wisten eigenlijk niks. Ik deed zelf ook alsof ik het allemaal heel goed wist, maar ik wist het eigenlijk ook niet.

En toen ging het leven door.

Meer blogs lezen van Lotte (17)? Laatst schreef ze ook al Facebook gijzelt ons en 'Onze' manier van leven bestaat niet. En snap je geen snars van die hele Brexit? In dit artikel praten we je in heldere taal bij.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren