Blog

Ook áltijd je fietslampjes kwijt?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Fietsen zonder licht levert je een boete op van 55 euro. Terecht want het is harstikke gevaarlijk! Niemand wil zo’n boete, dus móet je wel fietsverlichting hebben. Maar als het over fietslampjes gaat, zit het mij (en vast een boel anderen) niet altijd mee. Lees hier mijn drie grootste struggles (met tips).

Mijn eerste struggle gaat over het feit ook al heb ik nét nieuwe lampjes gekocht, ze snel en ineens kapot gaan. Soms is er een reden want zijn ze in mijn jaszak of rugzak onbedoeld aan gegaan. De oplossing hiervoor is makkelijk: koop een flinke voorraad en bescherm deze met je leven. Het is een kleine investering, maar bij de Action hebben ze kleine lampjes voor nog geen euro. De kans die binnen een uur weer kapot zijn is nogal groot, dus ik adviseer lampjes van de HEMA. Je betaalt er wat meer, maar dat is altijd beter dan die 55 euro boete moet je maar denken.

Tiewraps en tape

Als ik mijn fiets op school, in de stad of bij het station parkeer, vergeet ik vaak de lampjes eraf te halen. Het resultaat? Wanneer ik terug kom is er bijna altijd een lampje van mijn fiets gestolen. Andere mensen zijn schijnbaar net zo wanhopig over die kleine lampjes als ik. Wel een beetje kinderachtig vind ik… Er zit weinig anders op dan een creatieve oplossing zoeken om ze te behouden. Mijn tip is ze vastmaken met tiewraps en tape aan je fiets. Of hang ze eens een keer niet aan je fiets, maar aan jezelf. Of aan je jas, je tas of je muts.

De fietslampjes zijn kwijt

Fietslampjes zijn net als sokken in de wasmachine: soms verdwijnt er gewoon eentje. Ook al koop ik een hele voorraad bij de Action of de HEMA, ik ben er nooit zeker van dat ik veilig kan fietsen. Ze verdwijnen namelijk vaak. Of ze nou in mijn tas of jaszak zitten of op mijn kamer liggen. Ik snap er niks van, maar heb me er maar bij neergelegd. Hier zijn meerdere oplossingen voor. Naast het vastbinden van de lampjes aan je fiets kun je ook een hele grote fietslamp kopen. Of je verandert je fiets gewoon in één grote lamp (zie foto.) Een iets makkelijker en beter uitvoerbare tip is een vaste bewaarplek aan te houden. In de binnenzak van je jas of het voorvakje van je tas bijvoorbeeld! Let alleen wel op dat ze niet per ongeluk aangaan. En dat ze niet worden gestolen…

Flickr: Joe Penniston

Lucas (20) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden