Laura vakantie zonder ouders
Blog

Op vakantie zonder ouders: eitje, toch?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Laura Schouten
Laura
Schouten

Twee dagen met mijn beste vriendin naar Antwerpen, dat leek me wel wat. Maar op vakantie gaan zonder ouders vind ik wel spannend. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar dat betekent ook dat je alleen jezelf de schuld kunt geven als er iets niet leuk is, of nog erger: als er iets misgaat. Aan de andere kant: we zijn negentien. We lopen niet meer in zeven sloten tegelijk. Toch?

Maar al bij het boeken van de treintickets gaat het grandioos mis. We willen op maandag vertrekken. Heel slim zoek ik eerst op of de winkels dan wel open zijn. Ja, volgens het internet: gewoon van tien tot zes uur. Dus ik boek de treintickets. 

Laura vakantie zonder ouders


Tot groot vermaak van mijn ouders
Maar terwijl ik bellend naar beneden loop, hoor ik mijn beste vriendin ineens heel ernstig ‘Lau...’ zeggen. ‘Ja?’ Ze citeert een website: ‘Alle winkels in Antwerpen zijn open, met uitzondering van de volgende feestdagen: maandag 15 augustus, Maria ten Hemelopneming...’ Dit tot groot vermaak van mijn ouders. Niet van ons natuurlijk. Maar na een paar telefoontjes is het opgelost. We vertrekken pas op dinsdag.

Laura vakantie zonder ouders

Deuren voor mijn neus dicht
Om half 5 ’s ochtends gaat de wekker al. Tot en met Utrecht Centraal verloopt alles vlekkeloos. Dat is ook maar één trein, dus zo’n prestatie is dat niet. Eenmaal daar wil mijn vriendin graag samenreiskorting op haar ov-kaart zetten. Ik zie op het perron dat onze trein er al staat. En over twee minuten vertrekt. Gestrest begin ik wild om me heen te kijken, want misschien is ze dan sneller klaar.

Ik zie de wijzers van de klok verspringen en de conducteur kijkt me vragend aan. Ik leg uit waarom ik nog niet kan instappen maar daar heeft ze geen boodschap aan, want ze doet de deuren voor mijn neus dicht.

Laura vakantie zonder ouders

Misschien vraag je je nu af of we überhaupt ooit in Antwerpen zijn aangekomen. Maar jawel! Het was leuk en we hebben er allebei veel van geleerd. Oh ja, nog één tip: ga er nooit vanuit dat je reispartner tandpasta meeneemt. Dan poets je allebei je tanden met water.

Meer blogs lezen van Laura (19)? Laatst schreef ze ook De 7 komkommernieuwtjes die je deze zomer echt niet mocht missen en Een fortuin voor een (band)shirt.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren