Blog

Origineelste blog ooit!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Een dilemma, waar ik regelmatig mee worstel, houdt me tijdens het schrijven van dit blog ook weer bezig. Zelfs nu zit er een klein stemmetje in mijn achterhoofd: ‘Je intro moet wel origineel zijn Sanne!’  Dit is al de vijfde keer dat ik dit schrijf, verdorie. Willen jullie wat origineels? Nou. Dan krijgen jullie wat origineels.

Ik haat origineel moeten zijn. Waarom? Nou, laten we beginnen met iets herkenbaars: Presentaties. Vorig jaar kon ik een prezi in elkaar flansen en kreeg ik bonuspunten omdat het geen powerpoint was. Nu gaat het wel anders. Powtoon? Dat hebben twee groepjes al gedaan. Toneelstuk? Ook al. Stripverhaal maken? Ai, net te laat. Het lijkt wel of iedereen alles al een keer gedaan heeft.

Lekker uniek

Natuurlijk heb ik nog veel meer te klagen, dat was maar het begin. Wat me nog het meeste irriteert is het feit dat ik het vaak gewoon niet kan. 'Maar Sanne, ik vind je blogs origineel!' Dankjewel, willekeurige vriendin zonder naam. Ik waardeer het compliment, maar je hebt geen gelijk. Van alles wat ik schrijf zit er maar zelden iets tussen wat volledig van mezelf komt. Zelfs deze blog is geïnspireerd op verhalen van andere mensen. Het enige dat van mij komt zijn meningen en ervaringen. Ironisch, niet? De blog over originaliteit is niet origineel. En ik ook niet.

Ik ben niet eens zó origineel, want ik ben zelfs niet de enige met dit probleem. Begrijp me niet verkeerd: ik weet dat veel mensen hier moeite mee hebben. Toch heb ik nog nooit een oplossing gehoord, alleen 'inspiratie opdoen, en dan komen de ideeën vanzelf!' Dan heb je een idee, maar ben je er zelf niet op gekomen. Het onderwerp is afgekeken bij een of meerdere mensen. Maar die mensen, zij zijn er toch wel zelf op gekomen? Kunnen zij me misschien wat tips geven? Voor dingen zoals... ik weet het niet, een slot schrijven van een blog? Hell yeah Sanne, smoothste overgang ooit.

via GIPHY

Ja hoor, het stemmetje in mijn achterhoofd is er weer. Ook dit moet weer origineel zijn en ik. Ik weet niets. Toch zeurt het stemmetje door. Ik luister niet. Wat is de meest onoriginele manier om een presentatie te eindigen ook alweer? Dan doe ik dat gewoon. Uhm... Oh ja: Dit was mijn blog, zijn er nog vragen?

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren