piercings
Blog

'Papa, ik wil een tattoo'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
jeanine
Jeanine
Krist

Niet precies zo worden als je ouders. Dat is de wens van iedere tiener, toch? Lekker anders, lekker alternatief, lekker jezelf. Dat mag toch gewoon?

Als dit precies is zoals jij denkt, dan ben je niet de enige. Met alle hipsters die tegenwoordig de straten belagen, iedereen wil anders zijn.

Prik, prik prik

Zo ook ik. Een half jaar geleden besloot ik dat ik graag gaten in mijn oren wilde. Dus ging ik voor het eerst in mijn leven naar de piercingshop toe. Daar hingen allemaal foto’s op de muur van mensen met vol geprikte hoofden, en in de etalages lagen ontzettend veel ringetjes en knopjes en weet ik veel wat je allemaal in je oor of navel kan stoppen.

Toen ik eenmaal (in totaal) vier gaatjes in mijn oorlellen had vond ik dat nog steeds niet genoeg.

Helix

Eerst nam ik een helix, in mijn geval een ringetje, aan de bovenkant van de zijkant van je oor (google het maar). Toen ik die pijn had overleefd, dacht ik dat het wel vet zou zijn om nog een gat in mijn oor te prikken (niet zelf natuurlijk, het is slimmer om dat aan een professional over te laten.)

Conch

Steeds vaker kwam ik een conch tegen en daarom wilde ik het ook. Past natuurlijk niet heel erg in het rijtje van anders zijn, maar ach. Ik besloot een conch te nemen: Een gat door een het dikke gedeelte in mijn oor. En pijn dat het deed!

Teruggaan

Toen ik thuiskwam liet ik trots mijn nieuwe aanwinst zien aan mijn vader. Hij heeft nul gaten in zijn oren  en liep verbaasd naar boven. Daar pakte hij een briefje van vijftig, legde het op het aanrecht en zei: ’Als je nu teruggaat, krijg je dit.’

Meer

Natuurlijk deed ik dat niet want het was de pijn echt niet waard.  Echt als je interesse hebt in een gat in je oor, wees er zeker van dat je ‘zin’ hebt in pijn. En bovendien ging ik toch niet toegeven aan mijn ouders? Nu heb ik al een tijdje zes gaten in mijn oren, maar nog steeds ben ik niet anders genoeg.

Ik denk dat ik maar ga settelen voor die tatoeage, ik hoop dat mijn vader het niet al te erg zal vinden...

Komt er ineens een chloorwalm met pluizig haar voorbij lopen? Da's Jeanine (15), fanatiek zwemster. Deze geboren Haarlemse is dol op Harry Potter en wil later misschien astronaut worden. Maar gezien haar haat voor bèta-vakken vindt ze acteren in een astronautenfilm ook prima. Lees meer blogs van Jeanine.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren