huiswerk plannen voor beginners
Schooltips

Plannen voor beginners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
Sanne
Leferink

Toen ik in de brugklas mijn huiswerk moest gaan plannen, ging dat niet van een leien dakje. Terwijl klasgenootjes alles onder controle hadden, had ik geen idee waar ik moest beginnen. Had ik met al dat huiswerk nog wel tijd om te voetballen of om af te spreken met vriendinnen? Deze tips waren mij toen goed van pas gekomen!

1. Koop een goede agenda
Alle planning begint met een schoolagenda. Laat je niet verleiden door leuke plaatjes op de buitenkant, maar kijk ook of de binnenkant overzichtelijk is.

2. Gebruik je agenda als, nou ja, agenda
Bovendien: gebruik je agenda waar hij voor gemaakt is, niet als kleurboek tijdens een saaie les wiskunde. Of nou ja, niet te vaak. 

3. Koop een whiteboard 
Wat ook handig kan zijn, is een whiteboard voor op je slaapkamer. Zo heb je een levensgrote to-dolist, die je van boven naar beneden kunt afwerken. Nu kan het feest beginnen!

4. Hak je huiswerk in stukken
Verdeel je huiswerk in kleine hapjes en beslis voor ieder hapje hoeveel tijd je er aan gaat besteden.

5. Ga voor afwisseling
Wissel een moeilijk vak af met een makkelijk vak en doe geen Engels na Frans. Zo voorkom je dat je Engelse en Franse woordjes door elkaar gaat halen.

6. Neem (even) pauze
Vergeet niet om af en toe even een pauze in te lassen, maar houd geen pauzes van twee uur. Dat overkomt mij nog wel eens als ik in mijn pauze wat YouTube-filmpjes ga kijken.

7. Probeer het weekend vrij te houden
Nu draait natuurlijk niet alles om school. Maak zo veel mogelijk in de lessen en op vrijdag, dan heb je het hele weekend vrij. Om te voetballen of om af te spreken met vriendinnen bijvoorbeeld!

Ga je bijna naar de brugklas? Onze pagina Sevendays.nl/brugklas staat bomvol slimme tips, interessant brugklasnieuws en grappige blogs die je klaarstomen voor de middelbare school. En misschien heb je ook wel iets aan onze speciale krant Brugklas voor Beginners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren