Blog

Ralf, waar ben je gebleven?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

‘Wahohaho bedabediedoe bedabediedoe YEAH’. Met zijn hoge kinderstemmetje zong mijn grote held Ralf Mackenbach over zijn unieke passie: Tapdansen. Hiermee won hij zelfs het Eurovisiesongfestival in 2009. ‘Tap is wat ik wil’. Maar Ralf, waar ben je gebleven? Waarom zie ik je nooit meer? 

Een schemerige dag in 2009. De cd van Ralf wordt afgespeeld op mijn grote grijze radio (ja, toen hadden we nog cd's en grote radio's). Ik ben net terug van een concert van Ralf (oké, het was een gratis concert, maar dan nóg) en ik zing zijn Click clack-liedje onder de douche. Wanneer hij weer eens te gast is in de BZT Show of bij het Schooltv-weekjournaal, ben ik vaste kijker. Een diehard fanboy mag ik wel stellen. 

Over you 

Het is nu acht jaar later. Radio weg, cd's ook nergens meer te bekennen. Ik ben hem in lengte ver voorbij gegroeid, en die tapdanspasjes zitten nog maar vaag in mijn geheugen. Het bekende liedje ken ik dan nog wel. Ik luister het alleen niet meer. Ralf heeft plaatsgemaakt voor Ed Sheeran. ‘But I know I was happier with him’

Efteling Radio en natuurkundige

Ik geef toe, soms mis ik Ralf best wel eens. Ondanks dat ik Ralf zijn muziek niet meer dagelijks luister ben ik benieuwd wat hij met zijn inmiddels 21 jaar dagelijks doet. Optreden met zijn Click clack zal daar vast geen onderdeel meer van zijn. Voor dit soort dingen is Google mijn beste vriend. Ik vind daar dan ook bergen informatie over mijn jeugdheld. Voor de echte stalkers onder ons is hier een stalksite met o.a. zijn lengte en gewicht, maar voor nu skip ik die info even.

Hoewel Ralf niet meer wekelijks te zien is bij een kinderprogramma, heeft hij zeker geen lege agenda. Op zijn website zie ik dat hij een eigen radioshow heeft bij de Efteling. En verder is hij nog op verschillende evenementen te zien zoals filmpremières. Na zijn succes bij het Junior Songfestival heeft hij heel wat Engelse nummers uitgegeven, maar dat doet-ie momenteel niet meer. En daarnaast heeft hij nog wel Technische Natuurkunde gestudeerd.

Wahohaho

Best schattig, die kleine Ralf van toen, maar inmiddels is hij al een stuk ouder. Toch zal ik hem niet snel vergeten. Ik hoop dat jullie dat ook niet doen. We laten Ed Sheeran nu even wachten, want het is tijd voor the shape of you, Ralf! Check hieronder zijn video, zodat je het nog één keer kunt herbeleven. Click Clack, tickeditack!

Ralf - Click Clack (Officiële videoclip)

De 18-jarige Lucas heeft een creatieve geest en houdt van schrijven, toneelspelen en tekenen. Ook bezoekt hij héél graag musicals. Hij is eerstejaarsstudent Journalistiek en wil later bij de televisie gaan werken. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren