blog trein muziek
Blog

Reizen met openbaar vervoer saai? Nee hoor!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Ik zit vaak in de trein van Utrecht Centraal naar Ede-Wageningen, in de bus van Utrecht naar huis of in de auto voor familiebezoekjes. Om de tijd te doden zet ik een leuk muziekje op. Hierdoor waan ik mij net in een documentaire, film of videoclip. 

Zoals een sportcommentator aan een winnende zwemster vraagt: ‘Wat gaat er nu door je heen?’ kan ik ook beschrijven wat er door míj heen gaat als ik mij in een ‘pretend-to-be-in-a-videoclip-sessie' bevind.

Perfect van Edje

Terwijl ik de muziek luister en de voorbij flitsende weilanden bekijk, stel ik me voor dat ik zichtbaar ben in een videoclip op YouTube. Mijn liefdesleven wordt op de voet gevolgd door de kijkers. Luisterend naar Perfect van Ed Sheeran staar ik dromend uit het raam. Tussendoor zijn scènes zichtbaar van mij en mijn lover, dancing in the dark en barefoot on the ground. ' Wat een dramatisch leven heb ik toch.'

HELLO FROM THE OTHER SIDE

Je gezichtsuitdrukking moet wel bij de scéne passen. En soms komen gebaren ook van pas. Tijdens het volgende liedje, Hello van Adele, passeert er een bus. Ik stel mij voor dat in die bus, on the other side, mijn tegenspeler zit en kijk vol passie die kant op. Geen idee of het een man of vrouw is, maar who cares. Uitgebreid zwaaiend (net als Olcay bij Car-aoke) maak ik duidelijk dat ik het ben. Ik zie deze scène al helemaal voor me, op zo'n groot wit filmdoek.  

Maak er je hobby van!

Veel mensen hebben een hekel aan reizen met het openbaar vervoer. De overvolle coupés en beruchte vertragingen lijken de pret te bederven. Mensen missen een hobby tijdens deze reisjes. Gelukkig verwelkomen we hier de nieuwe tijdsbesteding: videoclipfantasieën. Het is van harte aan te raden. Goed voor je inlevingsvermogen, emotionele gezondheid en Car-aoke-skills (mocht je ooit een BN’er worden een meedoen aan WIDM). 

Lucas (18) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is eerstejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren