Blog

Samson en Gert: ken je ze nog?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

De stem van die snoezige Samson herken ik nog steeds uit duizenden. Wat komen er veel herinneringen op als ik Gertje, met dat eeuwige rode overhemd, weer naast Samson op die bank zie zitten.

Als ik vroeger na een ‘zware’ schooldag ’s middags thuis televisie keek, hoopte ik altijd op een nieuwe aflevering van het bekende Ketnet-programma. Elke aflevering was een klein feestje. De serieuze en gestreste ‘afgevaardigde van de burgemeester’ met die hoge hoed, en die Alberto. Met zijn roze jasje en zijn kapsalon. Oh en vergeet Eugène niet. Eugène van Leemhuyzen, met dat mooie haar en baardje.

'Ik moest kloppen want de bel deed het niet'
Wat een goeie ouwe tijd. En wat kon ik geen genoeg krijgen van die kapotte bel in Gertjes huis. Dat Samson woorden verkeerd uitsprak, stoorde me geen moment. Er was een periode dat ik Samson en Gert zo graag meenam in mijn leven, dat ik op school koekjes van ze opat. Met een pakje schoolmelk erbij.

Het leukste van Samson & Gert

Hoe is het nu met de acteurs?
Gertje (Gert Verhulst) is inmiddels getransformeerd tot een grijsharige man, maar hij werkt nog steeds bij de Belgische televisie. Als mede-oprichter van Studio 100 bezit hij heel wat miljoenen en hij heeft ondertussen zowel met Karen als met Josje van K3 een relatie gehad. Afgelopen winter had hij nog meerdere optredens samen met zijn pluche vriend, waar duizenden mensen op af kwamen.

En de rest van de acteurs? Tja, een paar van hen acteren nog steeds, enkele anderen zijn al gestopt. Eén ding kunnen we met zekerheid zeggen: ze zagen er iconisch uit!

Voor wie de afleveringen trouwens mist: ze zijn sinds december 2017 te zien op Telekids. 

De 18-jarige Lucas heeft een creatieve geest en houdt van schrijven, toneelspelen en tekenen. Ook bezoekt hij héél graag musicals. Hij is eerstejaarsstudent Journalistiek en wil later bij de televisie gaan werken. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren