Blog

School: druk, drukker, drukst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

School lijkt wel een oneindige cyclus van drukte. Nu ik vlak voor de afgrond van een week van pure hel sta met proefwerken, presentaties, projecten, wil ik deze laatste momenten vastleggen. 

Een paar weken geleden was het allemaal goed en aardig. Niet al te druk, gewoon een paar proefwerken per week. Misschien had ik een presentatie, of een klein verslag, maar niks dramatisch. Mijn priveleven en schoolleven zijn in balans, ik heb genoeg vrije tijd. Afgezien van een lastig proefwerk gaat het leven wel goed. Dit zou ik nog best die paar laatste maanden van het schooljaar kunnen volhouden.

Calm before the storm
Opeens begint een nieuwe week en wordt het rustig. TE rustig. Na school heb ik tijd om met vrienden af te spreken, en probeer ik van de tijd te genieten, maar ergens weet ik dat iets niet klopt. Een naar gevoel groeit in mijn onderbuik. Ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat alles goed gaat. Er zijn nog geen proefwerken opgegeven, en het duurt nog even voordat we de hoofdstukken afronden. Alles gaat prima.

Aan het einde van de week zijn we ineens bij alle vakken klaar met het hoofdstuk. De Nederlands leraar toont trots een powerpoint over een betoog schrijven op. Drie leraren realiseren zich dat in het PTA staat dat we nog een verslag moeten schrijven. Mijn agenda, die eerst nog zo mooi leeg was, raakt langaam voller met toetsen, presentaties en andere opdrachten. Er ontstaat een milde paniek in de klas, maar de leraren wuiven onze zorgen weg. We hebben toch nog twee weken om te plannen?

Week vol terror
Ik heb zo goed mogelijk gepland. Bovenop mijn normale huiswerk heb ik zo ver mogelijk vooruitgewerkt. En nu is het tijd. Drie proefwerken, twee verslagen en twee presentaties. Twee weken om te plannen moet genoeg zijn, toch? Toch? Nee. Het is nooit genoeg. Maanden van planning was niet genoeg geweest voor de absolute sh*tstorm van een week die me te wachten staat. Ik wil graag iedereen die me heeft geholpen, bedanken. Mocht ik deze week niet overleven, dan wil ik deze blog gegraveerd op mijn graf.

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren