Blog

Selfies: le-vens-ge-vaar-lijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Selfie-time! Je hand glijdt je broekzak in, je pakt je telefoon en schuift hem in je selfiestick. Algauw komen al je vrienden om je heen staan – en wellicht mensen die photobomben helemaal de bom vinden. Maar wacht, die selfies zijn hartstikke gevaarlijk! Huh, wat?

Selfmoord
Mensen doen de meest absurde dingen en wringen zich in allerlei bochten, om op die manier een leuke selfie te maken. De druk wordt alsmaar groter om zo uniek mogelijk te zijn. Neem nou de drie tienermeisjes die aan de dood ontsnapten, toen ze voor een foto op een spoorviaduct waren geklommen.

Of een man uit Singapore die op een rots ging staan om een mooie foto te schieten, maar zijn evenwicht verloor en te pletter viel. Nou, dan maak je geen plaatje...

Eigen schuld, dikke bult
Maar hoe ver moet je gaan voor een selfie? Want wat deze mensen doen is toch psychisch gestoord?! Is er dan – naast al die andere stemmetjes in hun hoofd – niet één stemmetje dat tegen ze zegt dat ze verstandig moeten zijn en dat een selfie met een pistool naast je slaap nu niet echt het slimste idee is dat je kunt hebben? Mocht je coördinatievermogen niet opperbest zijn… in mijn ogen vráág je dan gewoon om problemen.

25 Most Dangerous Selfies Ever!

Stick ‘m in je hol!
Niet alleen 'gewone' selfies leiden tot problemen, ook met de selfiestick gebeuren wel eens ongelukken.  Je weet wel, dat verschrikkelijke apparaat dat dient als verlengstuk van je arm, zodat je foto’s uit vogelperspectief kunt maken en er meer mensen op je selfie kunnen staan. In de handen van sommigen is zo'n ding nou niet bepaald veilig. Je schuift het gedrocht uit, en voor je het weet schiet de voorkant tegen het achterhoofd van degene voor je. Autsj!

Dit is ook een van de redenen waarom ze op sommige concerten verboden zijn, waar ze trouwens ook het zicht beperken. Ook een aantal pretparken doet de selfiestick in de ban, in verband met veiligheid. Dus sodemieter op, selfiestick! En mocht je er nou nog één hebben liggen, gebruik hem dan gewoon om mensen mee te slaan die gevaarlijke selfies maken! Daar wordt de wereld veel mooier van. Denk ik.

The Dangers of Selfie Sticks PSA

Als je het doet, doe het dan goed!
Oké, misschien was dit alles een tikkeltje overdreven. Maar als je een selfie maakt moet je jezelf wel eerst afvragen of je er jezelf of anderen niet mee in gevaar brengt. Let niet alleen op je looks, maar ook op de omgeving. Niet meer dan logisch, toch? But first, take a selfie! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren