Blog

Smartphonezombies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

De hedendaagse technologie wordt nog steeds verbeterd. Nieuwe hightech-apps, gekke apparaten en klusjesrobots verschijnen op de markt, en wie nog geen smartphone heeft, ligt beslist onder een steen. Deze technologische ontwikkelingen zullen alleen nog maar uitbreiden en dat brengt echt niet alleen voordelen met zich mee. We moeten oppassen dat we geen smartphonezombies worden! 

Wat nou...
Ik snap dat Parmer Luckey blij is dat zijn virtual reality bril zo’n succes is, Mark Zuckenberg juicht bij elk nieuw Facebooklid en Bill Gates geniet van de populariteit van Windows. Maar wat nou als de vallende man op straat helemaal niet meer wordt geholpen door de mensen om hem heen, omdat iedereen haastig met een virtual realitybril op naar de metro loopt? En wat nou als niemand elkaar ooit nog gedag zegt, omdat iedereen in hun eigen afgebakende wereld op hun telefoon kijkt?

Oplossingen?
Het is belangrijk dat we ons niet volledig overgeven aan de high-tech sleur. Er zijn vast wel dingen die ons helpen te voorkomen dat we smartphonezombies worden. Misschien kan de techniek ons wel helpen om nog wat sociaal te blijven. Wat dacht je van een app die mensen in de trein stimuleert met elkaar te praten? Dat je bijvoorbeeld punten krijgt als je met vreemden een selfie maakt? Of een virtual reality bril 2.0, die door een technisch snufje alle elektronische apparaten onzichtbaar voor je maakt. Zo kun je weer eens fijn een gesprek met elkaar voeren zonder afgeleid te worden. 

Zombie-app
Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden, maar ik vind dat we echt serieus ons best moeten doen om het leven ook nog sociaal te houden. Want hé, als iemand echt op een zombie wil lijken, is daar vast wel een app voor.

Meer blogs lezen van Lucas? Eerder schreef hij ook al Never nooit Whatsappen en De 7 WhatApp-gesprekken die iedereen voert.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren