Blog

Stuur eens een kaartje!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Een mooi vakantieplaatje staart je aan als je de post die op de deurmat ligt opraapt. Je draait het kaartje om en.. het is voor jou! Wat leuk, iemand die aan je denkt! 

In vergelijking met appjes is post misschien ouderwets, maar dat maakt het krijgen én het sturen van een kaart niet minder waardevol – en dit is waarom. 

‘Vroeger’ communiceerden mensen via brieven, kaarten, post. Toen schreven ze verhalen met een ganzenveer en inkt, later met een pen, en plakten ze postzegels op de enveloppen. Nu zijn ‘geschreven berichten’ binnen een tel aan de andere kant van de wereld. We sturen korte berichtjes op onze telefoon en voeren gesprekken via de app. Gewoon tussendoor als het uitkomt, met een emoji erbij. En als je op een mooie vakantielocatie bent, voeg je een jaloersmakende foto toe.

Aandacht

Niet dat er iets mis is met Whatsapp en andere sociale media, of met e-mail. Maar iets tastbaars zoals een kaartje blijft leuk. Je laat iemand er een beetje speciaal door voelen. Dit omdat je de tijd neemt om een kaart te vinden, een postzegel te scoren, er iets op te schrijven en de kaart te posten. Appjes zijn misschien veel makkelijker, praktischer en sneller, maar een kaartje is daarmee des te bijzonder.

Vakantiegroet

Stuur daarom eens een kaartje als je op vakantie bent. Op reis zie je weer andere dingen, nieuwe dingen die het vermelden waard zijn. En een kaartje vind je snel: je komt ze ongetwijfeld tegen in souvenirwinkels. Bovendien maak je de ontvanger blij als-ie je vakantiegroet in de brievenbus ziet liggen!

Een berichtje vanaf je vakantiebestemming per post: veel meer dan een paar zinnen past er niet op. Het lijkt wel een korte statusupdate. In plaats van een nieuwe profielfoto op Whatsapp is de afbeelding op de voorkant van je kaart de ‘foto’ die je deelt. Het is eigenlijk net een appje, maar dan leuker! 

Sinds ze kan lezen, is Femke (16) een boekenwurm. Ook doet ze aan wedstrijdzwemmen en debatteert ze graag. Haar fototoestel gaat (bijna) altijd mee op pad en komt dan met een volle geheugenkaart terug. Ze speelt graag Kolonisten van Catan en heeft een talent voor twijfelen. Vraag vooral niet naar haar favoriete boek, want het is onmogelijk. Meer van haar lezen? Dat doe je hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren