Surprise-struggles

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Jongens, heb je ‘t al vernomen? Sinterklaas is al een tijd in ons ons koude kikkerlandje met al zijn Pieten – zowel zwart of kaaskleurig als stroopwafelgeruit. Ik zet mijn schoen bij de denkbeeldige schoorsteen en hoop dat hij hem voldoet met… ja wist ik dat maar! Maar in de loop naar Pakjesavond loopt de spanning hoog op. Heel hoog.

Het heerlijk avondje komt steeds dichterbij en het enige wat ik heb is een schoenendoos, een schaar, lijm en wat gekleurde velletjes. Help! Ik kijk naar de met knutselspullen bezaaide tafel en neem een slok chocolademelk. 


Suffe stoomboot
De cadeautjes heb ik allang gekocht en nu ben ik bezig om er een surprise omheen te maken. Maar wat? Een Sinterklaas of een zwarte Piet is zó cliché en niemand zit te wachten op een suffe stoomboot, zoals mijn tante die ieder jaar maakt.

Dus knip en plak ik wat aan elkaar, waardoor het alleen maar erger wordt. Bedroefd berg ik het op en vol wanhoop begin ik maar aan het gedicht. Een simpele Sint zat eens te denken, wat hij jou zou moeten schenken.. dat krijg ik nog wel op papier, maar daarna schieten woorden mij te kort. Gelukkig helpen tips op internet mij goed op weg en uiteindelijk krijg ik een wat schamel gedichtje op papier.

Tetterende moeder
Vol goede moed pak ik de knutselspullen weer om verder te gaan, als er tot overmaat van ramp aan de deur wordt geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt. Wie zou dat zijn? Mijn moeder komt binnengestormd en tettert in mijn oor dat ik echt op moet schieten.

Niet veel later zit ik met een omgetoverde schoenendoos in de auto. Als ik bij mijn oma aankom, zie ik dat mijn surprise toch wel past tussen al die andere knutsels van de rest.

Aan het einde van de avond hoor ik uit een of andere hoek luidkeels Dank u Sinterklaasje en tevreden leun ik achterover. Missie volbracht, ik kan weer een jaar ontspannen. Of toch niet? In de verte hoor ik rinkelende sleebelletjes en plots besef ik dat ik nog kerstcadeaus en vuurwerk moet kopen. Ho ho ho...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren