blog tickets scoren
Blog

Tickets scoren met bloed, zweet en tranen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Als je – zoals mijn zusje – fan bent van een bepaalde artiest, band of muziekgroep spring je een gat in de lucht als die naar Nederland komt om een concert te geven. Laatst hadden we alles uit de kast gehaald om kaartjes te scoren voor Ed Sheeran zijn concert in 2018. Vier gezinsleden, twaalf apparaten, drie uur, en dat alles met één doel: twee tickets. Hoe gaat zoiets in zijn werk?

Mijn zusje (14) is zo zenuwachtig, dat haar wekker om zeven uur al afgaat. Pas over een paar uur gaat de rij voor de verkoop open. Haar laptop verliest ze tot die tijd geen moment meer uit het oog. Ik log ook in en krijg het welbekende blauwe Ticketmaster-scherm met dat gevreesde cirkeltje te zien. Het ‘psychologische spelletje’ dat ze met ons spelen is begonnen.

Stress

De echte kaartverkoop begint om stipt 11 uur. Iedereen – mama, papa, mijn zusje en ik – zit verspreid door het huis, met onze eigen apparaten. Onze voorbereidingen zijn getroffen en we zijn er helemaal klaar voor. Daar zit ik dan, starend naar vijf rondjes tegelijk. Mijn ogen schieten van het ene naar het andere cirkeltje, maar helaas versnelt dat het proces niet.  

Het is inmiddels al vier over elf, de stress slaat toe. Hoe kan dat nou? We zitten met zo veel apparaten klaar. Dan moet er toch wel ergens een plekje zijn voor ons? ‘Bij jullie al iets?’, roep ik naar beneden, waar mijn moeder op de eerste verdieping, mijn zusje beneden aan tafel en mijn vader in zijn werkkamer zit. ‘Mijn rondje is op 60%, maar gaat zo ontzettend langzaam!’

Hoopvol

Ondertussen vraag ik me af of het concert niet al uitverkocht is. De spanning loopt hoog op – ook bij mij, terwijl ik niet eens de fan ben. Maar wat een happening is dit. We staan op scherp; het kan immers elk moment gebeuren.

En dan komen we binnen in het systeem. ‘Ja, ja, ja!’ schreeuwt mijn zusje hoopvol. Nu komt het erop aan. Snel, kaartjes bestellen, hup, ja, die accepteer ik, volgende pagina, nog zeven en een halve minuut op de teller, door, straks zijn ze weg, nee, ik ben geen robot, twee kaartjes, graag… Maar dat lukt niet.  

Topsport

En toch is het gelukt. Vraag niet hoe, maar tickets voor Ed Sheeran zijn in de pocket! Ondanks het lange wachten, het gedoe bij Ticketmaster, het onhandig aangekondigde tweede concert en alles daaromheen hebben we kaartjes. Wat een topsport is dit zeg!

Sinds ze kan lezen, is Femke (16) een boekenwurm. Ook doet ze aan wedstrijdzwemmen en debatteert ze graag. Haar fototoestel gaat (bijna) altijd mee op pad en komt dan met een volle geheugenkaart terug. Ze speelt graag Kolonisten van Catan en heeft een talent voor twijfelen. Vraag vooral niet naar haar favoriete boek, want het is onmogelijk. Meer van haar lezen? Dat doe je hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren