afscheidsblog lotte

Tijd om verder te gaan...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

63 blogs en drie jaar verder is het zover: mijn laatste blog voor 7Days. Door de melancholische muziek die ik luister (Never on the day you leave van John Mayer) voel ik me droevig, maar ik weet dat het goed is.

‘Wat is 7Days?’

Zeventien was ik en mijn vierde jaar op de havo zat er bijna op toen een vriendin een berichtje stuurde met de woorden: ‘Ze zoeken nog bloggers bij 7Days.' Om eerlijk te zijn kende ik de krant helemaal niet. Ook had ik geen idee wat bloggen precies inhield. Maar ik was én ben dol op schrijven dus ik stuurde een blog in. Uiteraard over de liefde. Ik was tenslotte een puber. Over het verliefd zijn op de liefde, om precies te zijn. En ja hoor, mijn blog was geslaagd en ik mocht aan de slag voor 7Days . Hoe gaaf was dat! Ik vertelde het aan mijn vriendinnen en wist dat ik het leukste bijbaantje had van ons allemaal. 

‘Waar schrijf je over?’

Na dat eerste blog volgde er natuurlijk meer. Over alleen op vakantie gaan, geld dat niet gelukkig maakt en het schrijven van een dagboek. Wanneer mensen mij vroeger waarover ik schreef, had ik geen duidelijk antwoord. Maar dat was ook het leukste. Ik kon bloggen waarover ik maar wilde en hoefde niet binnen de lijntjes te kleuren, of nou ja, te schrijven.

Feedback

Een blog gaat uiteraard niet direct online. Er wordt eerst naar gekeken, de eindredacteur voorziet het blog van feedback en samen bespreek je hoe het beter kan. Heel erg leerzaam en soms ook best hard. Blogs waarvan ik dacht dat ze geweldig waren, bleken soms toch nog niet zo goed te zijn. Maar dit is hoe het is in de schrijverswereld werkt en door 7Days ben ik daar al een beetje aan gewend. Nu schrijf ik vooral veel gedichten en het lijkt mij super tof om hier meer mee te gaan doen.

Schrijven moest

Ook moest er om de twee weken een blog aangeleverd worden. Niet elke keer had ik daar voldoende inspiratie en motivatie voor. Maar het moet toch. Dat hoort er ook bij, je houden aan deadlines, schrijven terwijl je geen idee hebt waarover je wilt gaan schrijven. Dat is heus niet altijd leuk maar toch kijk ik er met een goed gevoel op terug. Doordat ik móest schrijven, schreef ik vaker en ontstonden er soms stukken waarmee ik uiteindelijk erg blij was. Zoals bijvoorbeeld 'Het schrijven van een dagboek.'

Het einde

En dan nu. Mijn allerlaatste blog. Mijn allerlaatste uitsmijter. En ik wil als laatste schrijven dat ik dankbaar ben dat ik voor 7Days heb mogen schrijven. Het is iets waar ik altijd erg trots op ben geweest. En nog steeds ben. Maar nu is het tijd dat de volgende blogger met trots kan zeggen dat-ie het leukste bijbaantje van de wereld heeft. En dat ik mij ga richten op wat ik het liefste doe: gedichten schrijven. 

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren