nieuw hoofdstuk
Blog

Tijd voor een nieuw hoofdstuk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Dit blog schrijf ik terwijl ik op weg ben naar de bloggersbijeenkomst van 7Days in Amsterdam. Voor mij is het de laatste keer want ik stop. 

Het klinkt niet zo heftig: je schrijft een aantal jaar blogs over wat je meemaakt en bezighoudt en dat stopt op een gegeven moment. Nou, ik kan je vertellen: mijn 7Days-periode is echt wel meer dan dat. En daarom vind ik afsluiten van dit hoofdstuk toch best een ding.

Aan de slag

Vijf jaar geleden trok ik de stoute schoenen aan en stuurde na een oproep van 7Days een blog in. Helaas werd ik niet gekozen. Twee jaar later probeerde ik het opnieuw en mijn schrijftalent had zich zo goed ontwikkeld dat ik nu wel aan de slag mocht. Al snel kwam mijn eerste stukje online. Nu zijn we 46 blogs verder! Echt niet elke tekst was perfect. Dat kan en hoeft ook niet. Je wordt begeleid en leert essentiële schrijfzaken (zoals schrijf in de tegenwoordige tijd, maak je verhaal rond etc.). Dit is kennis waar ik nog steeds elke dag uit put en die me later bij literaire en journalistieke bezigheden goed van pas gaat komen, want ik blijf zeker schrijven. Het liefst korte fictieverhalen.

Jongleren

Nu is het tijd om afscheid te nemen. Ik doe teveel tegelijkertijd. Het was net of ik aan het jongleren was, maar op een gegeven moment niet meer alle ballen hoog kon houden. Toch was ‘nee’ zeggen tegen een nieuwe bal moeilijker dan ze maar allemaal in de lucht houden. Maar het is soms gewoon nodig om er eentje te laten vallen om ruimte te bieden voor nieuwe dingen.

Loslaten

Om in de metafoor van de jongleur te blijven: laten we in plaats van jongleren, jong leren! In plaats van alles tegelijk, bewust kiezen met welke dingen je je bezig wilt houden. Ik kies nu voor mijn studie en het schrijfwerk dat ik daarvoor doe. Mijn tijd bij 7Days is een essentieel onderdeel van mijn schrijfcarrière, dat kan ik zeker stellen. Misschien dat het daarom nu zo moeilijk is om het los te laten, maar des te mooier om op terug te kijken.

Sinds ze kan lezen, is Femke (18) een boekenwurm. Enthousiast als ze is combineert ze haar studie Nederlandse Taal & Cultuur met van alles en nog wat. Van mooie woorden wordt ze blij en over boeken en taal kan ze uren praten. Ze schrijft graag en ziet overal verhalen. Theedrinken of in het park zitten met vriend(inn)en is één van haar favoriete bezigheden, maar ze is ook altijd in voor een gezellig spelletje, slechte (of juist leuke) film of een goed gesprek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren