Blog

Tips: Zo pak je je koffer in als een prof

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Op vakantie gaan is hartstikke leuk, maar het inpakken van je spullen vooraf is vaak een minpuntje. Welke dingen moet je absoluut niet vergeten om in te pakken, hoe zorg je dat je koffer niet ontploft en wat kun je gerust thuis laten? Check hier wat tips zodat je goed voorbereid op reis gaat!

Platgestreken

Het gaat natuurlijk het snelst wanneer je twee broeken en vijf shirts uit je kast pakt en direct in je koffer stopt, maar let op: wanneer je deze kleding een keer extra strijkt is het platter en dus past er meer in.

Laat ruimte over!

Het is leuk om op vakantie souvenirs te kopen, maar ze moeten wel in je koffer passen op de terugreis! Houd wat ruimte over voor die exotische skeletten of gekke magneten.

Leesvoer

Voor de boekenwurmen die nog geen e-reader hebben kan het een behoorlijke struggle zijn om te beslissen hoeveel boeken je meeneemt. Een tip: vaak lees je minder dan je vooraf had gedacht. Je bent immers op een onbekende plek en hebt daar zat te doen en te zien. Neem geen hele bibliotheek met boeken mee, maar houd het bij één of twee boeken.

Hoeveelheid kleding

Deze vraag kan veel stress oproepen. Zoek eerst het weerbericht op van je vakantiebestemming. Bedenk daarna hoeveel broeken je mee moet nemen. Neem niet onnodig veel broeken mee, want je kunt best lang doen met een broek. Het is wel slim om voor bijna elke dag een schoon shirt mee te nemen. T-shirts nemen gelukkig niet veel ruimte in. Vergeet je pyjama en je zwemkleding niet!

Extra paar schoenen

Je zult ongetwijfeld veel lopen op vakantie en dus is het slim om een extra paar schoenen mee te nemen zodat je kunt afwisselen. Zo blijf je die blaren de baas.

Laatste dingen lijstje

Er zijn dingen die je pas de ochtend van tevoren kunt inpakken. Je telefoonoplader, je pyjama en je tandenborstel. Schrijf deze dingen op een lijstje en leg dat lijstje op je koffer. Zo kun je het écht niet vergeten!

Plastic zakken

Neem plastic zakken mee! Je kunt er een gebruiken voor je vuile was, de andere om je extra paar schoenen mee te nemen en een tasje voor overig afval is ook wel handig. Een boterhamzakje voor om je tandenborstel is ook wel handig.

Dingen die je echt niet mag vergeten

- Deodorant
- Oordopjes (en gedownloade muziek op je telefoon)
- Zonnebril
- Zonnebrand
- Telefoonoplader
- Een petje (tegen een zonnesteek)
- Oordoppen (handig wanneer je vrienden snurken)
- Contant geld (voor openbare wc's, marktkraampjes, etc.)

De 17-jarige Lucas heeft een creatieve geest en houdt van schrijven, toneelspelen en tekenen. Hij zit in 6-vwo, maar van hard blokken moet hij niks hebben. Saaie schooldagen houdt hij manhaftig vol met het idee dat hij later een topberoep krijgt; hij weet alleen nog niet wat. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren