Skopelos
Blog

Vakantie vieren op het eiland van Mamma Mia!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Als iemand groot fan is van Mamma Mia! dan ben ik het wel. Ik heb de film al zeker zestig keer gezien. Toen ik ontdekte dat een aantal scènes op het Griekse eiland Skopelos zijn opgenomen, wist ik meteen: daar moest ik heen!

Mamma Mia tovert altijd een glimlach op mijn gezicht: het plot is geweldig, de hoofdrolspelers zijn bijzonder knap en de scènes hebben iets magisch.

Het heldere blauw van het water van Skopelos wilde ik zo graag eens in het echt bewonderen dat mijn vriendje en ik niet langer wachtten en een vlucht naar Athene boekten. Van daaruit namen we voor veertien euro een bus naar het havenplaatsje Mantoudi. De reis duurde twee uur en leidde ons door het platteland en de bergen van Griekenland. De grote ferry (die overigens perfect op de bus aansloot) bracht ons in anderhalf uur naar het piepkleine eiland. Onderweg hadden we uitzicht op vier dansende dolfijnen.

Trap op naar de kerk

Op Skopelos staat het kerkje waar Sky en Sophie elkaar - tegen alle verwachtingen in - niet het jawoord geven. Mijn vriendje en ik beklommen de trap niet één, maar twee keer. De eerste keer omringd toeristen die voor een dagje met de boot vanaf een ander eiland naar Skopelos waren gekomen. De tweede keer helemaal alleen. Dat was écht magisch: een droom die uitkwam. Het was goed toeven op het nabijgelegen strandje en je kon aan niets merken dat die een rol speelt in één van de meest iconische films aller tijden. Nergens stonden bordjes die verwezen naar de film, ook werden er geen souvenirs verkocht. Bizar eigenlijk, ik had het me veel toeristischer voorgesteld.

Verlaten strand

De kerk is niet het enige hoogtepunt. Op Skopelos vind je het strand waar de ABBA-hit Lay All Your Love on Me' wordt gezongen en de kaap van Our Last Summer. Bij die laatste is een tijdje terug een bosbrand geweest, maar de drie bomen op de rots staan er nog in volle glorie. Verder zijn er nog veel fijne plekken, zoals het afgelegen Spilia Beach en havenplaatsje Agnontas. Ook de hangmatten bij Perivoliou zijn een grote aanrader! Deze komen niet in de film voor en zij vooral bekend bij de Grieken. Al waren we op het strand de enigen.

Mamma Mia! - Lay All Your Love On Me (ABBA Cover) - BluRay

Scooters huren

Hoewel je als toerist eigenlijk pas vanaf 23 jaar en met een rijbewijs dat al minstens drie jaar geldig is een scooter mag huren, lukte het mijn vriendje van zeventien ook! Motor Center by Nicolas was zo gek om ons voor een tientje per dag een scooter mee te geven. De perfecte manier om bij al de prachtige kloosters in de bergen te komen. Een groot voordeel: je bereikt in maximaal anderhalf uur ieder puntje op het eiland.

Laatste tip

Stel je bent net zo’n groot fan van Mamma Mia als ik, dan is deze vakantie de grootste aanrader die ik je kan geven. Wij gingen in de laatste week van juni en voor iets meer dan driehonderd euro waren vlucht, bus, ferry en overnachtingen geregeld. Tip je vakantie af met twee nachtjes in Athene en bezoek rooftopbioscoop Cine Paris om de film van de week te bekijken met uitzicht op een verlichte Akropolis! Eerlijk, veel beter dan dit worden negen dagen Griekenland niet!

Sietje (17) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam. Lees hier meer van haar blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren