Blog

Vals venijn op een volwassen-vrouwenforum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Evelien
Verbiesen

Toen ik laatst een leuk tv-programma had gezien, wilde ik weten of er een nieuw seizoen zou komen. Als bijtijdse 21ste-eeuwjongere googelde ik dit en stuitte ik op een forum dat over mijn tv-programma ging. Mijn mond viel daar open van verbazing.

Op dit forum waren volwassen vrouwen namelijk alle personen uit het tv-programma door het slijk aan het halen! Al bijna 15 pagina’s waren volgeschreven met ronduit beledigingen. Toen ik even verder speurde, ontdekte ik dat dit niet alleen met mijn tv-programma gebeurde, maar ook met andere: de laatste kandidaten van de Voice waren al aan de beurt geweest en zelfs YouTubers moesten eraan geloven.

Gedesoriënteerd klapte ik mijn laptop weer dicht, maar er waren een aantal vragen die me maar niet loslieten:

1. Hebben ze niets leukers te doen?

Ik heb wel een aantal andere suggesties om 'het afzeiken van anderen op het internet' te vervangen voor iets véél gezelligers. Wat dacht je van de eendjes in het park jouw oude glutenvrije brood voeren, of een veganistische wortel-notentaart bakken voor de oude buurvrouw?

2. Wie doen dit?

Directrices in krijtstreeppak die ’s avonds onder de naam konijnlovertje566 heimelijk hun frustraties eruit gooien? Hysterische moeders die het tv-kijken tijdens de slapeloze nachten zat zijn en zich vergrijpen aan hun laptop? Ik kan me maar moeilijk een beeld vormen van deze volwassen internetroddeltantes.

3. Waarom doen ze dit?

Waarom zou je anderen op het internet afkraken? Ga je je beter voelen als je eruit hebt gegooid dat de rode kleurspoeling van mevrouw A. écht niet kan en dat ze dringend een beugel nodig heeft? Nee toch?

4. Waarom is dit openbaar?

Prima hoor, dat dit toch echt hun hobby is, maar zou het dan niet beter zijn als dit wordt afgeschermd? Stel, je hebt meegedaan aan zo’n programma, stuit vervolgens zelf op het forum en ziet hoe anderen zich vermaken met jouw 'verkeerde' haarkleur.

Er wordt alles aan gedaan om cyberpesten onder jongeren te voorkomen, zelfs met door de overheid gesteunde programma’s op scholen. Maar blijkbaar is het niet erg als volwassenen op een openbaar forum elkaar afzeiken?  

5. Zijn er mogelijke redenen voor?  

Misschien heeft het tv-programma de herinnering aan een gemene balletlerares met een rode kleurspoeling van vroeger opgeroepen, en komen alle opgekropte haatgevoelens er nu uit? Een enorme opluchting natuurlijk, maar wel erg jammer dat zoiets ten koste gaat van iemand anders.

Al met al begrijp ik er niets van. Maar ja, ik ben natuurlijk ook nog lang niet volwassen. Misschien moet ik eerst nog een paar jaar 'groeien' voordat ik dit soort volwassen vrouwelijk forumgedrag ga begrijpen….

Meer blogs lezen van Evelien (14)? Laatst schreef ze ook 7 redenen waarom Blue Monday toch wel meeviel en Alles verengelsen: fout of feest?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren