Blog

Verveeld? Kijk een slechte film!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

De meivakantie is bijna hier, en we weten allemaal wat dat betekent: lekker veel tijd om films te kijken! En de beste om te kijken? Dat zijn de slechte films.

Een goede film vinden is lastig. Er mag namelijk niks ontbreken aan het totaalplaatje: een goed script, goede acteurs, camerawerk, regisseur... Om te weten of een film de moeite waard is, moet je onderhand twee uur aan onderzoek doen. Veel te veel moeite! Een slechte film, daarentegen, is maar al te makkelijk te vinden.

Hoe slechter, hoe beter

​Maar waarom zou je een slechte film kijken? Het heet niet voor niets een slechte ​film, toch? FOUT! De film mag dan wel slecht zijn in waarvoor die eigenlijk bedoeld is, maar als een film hierin zo verschrikkelijk faalt, dan is het een fan-tas-tisch-e comedy. Het is gewoon onmogelijk om naar een horrorfilm te kijken waar je de touwtjes aan de poppen ziet hangen en niet in lachen uit te barsten. Of een romance waar de dialoog nog roestiger is dan een brugklasser die een laatstejaars probeert te versieren, of... je snapt wat ik bedoel.

Paar suggesties

Mocht je nu zin hebben om je vakantie weg te kijken met slechte films, dan heb ik een paar suggesties: 
​- Return to the blue lagoon (1991): Sequels zijn zelden zo goed als de eerste film, maar met een 0% score op rotten tomatoes heb je toch echt iets misgedaan. Het romantische avontuur is misschien mislukt, maar wij kunnen er teminste nog om lachen.
​- Krampus (2015): Ik weet nog steeds niet of deze film nou bedoeld was als horror of comedy... en ik wil het eerlijk gezegd ook niet weten. 
- Elke Disney-film ooit. Ja, inclusief High School Musical. Kom op, die personages zijn zo onlogisch en overdramatic, hoe kun je het serieus nemen?

​Veel kijkplezier, en als jullie het goed vinden dan ga ik terug naar mijn eigen vakantiewerk: slechte films kijken. Tijdje geleden dat ik Barbie en de prinsessenschool heb gekeken...

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren