Blog

Voor het eerst skiën

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Oostenrijk, mijn komende thuisland de komende maanden. Al ben ik hier vooral om te werken, ook leren skiën staat op mijn to do-lijstje, en da’s toch een stuk lastiger dan ik in eerste instantie dacht.

Vroeger gingen we altijd met de familie naar Ameland of in de zomervakantie naar Frankrijk, maar nog nooit waren we op wintersport geweest. Mede daarom kreeg ik het ingenieuze idee om in de winter in Oostenrijk te gaan werken en te leren skiën.

De eerste keer

De eerste keer vond ik doodeng, de pistes waren goed, er waren geen mensen en het weer was prachtig. Maar toch, toen ik eenmaal op die schuine helling stond durfde ik helemaal niks meer. Ik gooide mezelf op de grond en vertikte het om weer omhoog te komen. Mijn collega’s (die een stuk beter zijn in skiën) probeerde van alles om me weer overeind te krijgen. Helaas zonder resultaat. Na een kwartier was ik het helemaal beu, en besloot ik mijn ski’s uit te doen om vervolgens in volle vaart de piste af te gaan op mijn kont.

Dan maar op les

Na deze fijne kennismaking besloot ik toch maar les te nemen. Vol goede moed begon ik aan een dag ‘pizzapunten’ en beginnerspistes. Aan het einde van de dag kon ik amper nog lopen en was ik helemaal kapot. Maar wel kon ik zeggen dat ik de pizzapunt perfect onder de knie had. De dagen na de les dacht ik dat ik eindelijk een beetje kon skiën, en waagde weer een poging met mijn collega’s. De vlakke pistes gingen goed, maar zodra de piste een beetje stijl werd stopte ik en durfde niet verder. 

Nog meer pizza

Nu, een paar weken verder ski ik al een stuk beter. De pizzapunt is nog vaak te zien en ook val ik elke piste wel een paar keer. Maar bij de pistes die ik een beetje ken weet ik inmiddels hoe hard ik kan gaan. Wel ben ik erg benieuwd hoe ik over een paar weken 'erbij ski'!

Maaike zit in 5-havo en is bezig met een tussenjaar. Is dol op het tv-programma Ik Vertrek en heeft een bloedhekel aan vastlopende YouTube-video's. Wil later misschien iets in de richting van gamedesign doen. Lees hier meer blogs van Maaike.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren