op kamers blog Maaike
Blog

Voortaan geen 'Hotel Mama en Papa' meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Het is zover: mijn spullen zijn ingepakt, mijn oude kamer is leeggehaald en voor de laatste keer doe ik mijn slaapkamerdeur dicht. Vandaag is de dag dat ik eindelijk op mezelf gaan wonen. Het lijkt me fantastisch, maar ik word er stiekem ook behoorlijk zenuwachtig door.

Toen ik nog op de middelbare school zat werd alles voor me gedaan. Ik kwam thuis na een lange dag op school en kon altijd rekenen op lekker avondeten, een opgemaakt bed en de was die schoon en opgevouwen op mijn bed lag. Alles, maar ook echt alles werd voor me gedaan. Het enige dat ik echt moest doen was twee keer per week meehelpen met de vaat. Wat best een hoop gedoe met zich meebracht, want ik deed er werkelijk alles aan om er vanaf te komen. Maar dat is dus verleden tijd.

Verandering

Afgelopen jaar heb ik een tussenjaar gehad. In deze periode was ik steeds een paar maanden weg van huis. Tussendoor kwam ik een weekje thuis om daar tot rust te komen. Al woonde ik niet meer echt thuis, het was toch de plek waar ik altijd naar uitkeek. Al was ik zelfstandiger dan toen ik nog helemaal thuis woonde, en prima begreep ik dat ik mijn eigen was kon doen, eten kon koken of mijn bed zelf op kon maken. Toch werd er niks aan me gevraagd en had ik geen verplichtingen thuis. Totdat ik nu dus op mezelf ga wonen. Nu moét ik wel.

Alles zelf doen

Vanaf nu komt het allemaal op mezelf aan. Van boodschappen doen voor het avondeten en het wassen van mijn eigen was tot het schoonmaken van mijn kamer en het betalen van mijn huur. Eerder had ik altijd een vrij zorgeloos leventje en dat gaat nu voorgoed veranderen. De was zal zich waarschijnlijk opstapelen tot mijn hele kast leeg is, Thuisbezorgd.nl zal overuren draaien door mij en mijn kamer verandert waarschijnlijk in een flink stofnest. In ieder geval in het begin. 

Gelukkig kan ik af en toe nog trein pakken en een nachtje bij papa en mama logeren. Dan weet ik zeker dat de koelkast gevuld is en mijn bed met liefde wordt opgemaakt. Home sweet home!

Maaike zit in 5-havo en is bezig met een tussenjaar. Is dol op het tv-programma Ik Vertrek en heeft een bloedhekel aan vastlopende YouTube-video's. Wil later misschien iets in de richting van gamedesign doen. Lees hier meer blogs van Maaike.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren