Blog

Wát vragen mensen aan Google?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

‘Maaaaam… Wanneer is het kerstvakantie?’ ‘Yooo, weet jij hoe het zit met de relativiteitstheorie?’ ‘Hey, hoeveel paracetamol mag je ook alweer per dag?’ ‘Hoe word je verkouden?’ Sorry, ik weet het niet. Idk. Vraag maar ff aan iemand anders. Weet ik veel. Maar geef niet op. Als niemand het antwoord weet, weet Google altijd nog raad. De zoekmachine probeert zelfs te helpen door al met zoeksuggesties te komen als je je vraag nog aan het intypen bent. Maar die kunnen best een beetje vreemd zijn...

En even Google raadplegen is helemaal niet gek. Heel Nederland vraagt Google de oren van het hoofd. Bij de veelgebruikte suggesties die tevoorschijn komen als je een zin of woord begint, is al zichtbaar wat Nederland zoal vraagt.

Opmerkelijke zoeksuggesties
Ik ben eens even rond gaan speuren en kwam veel opmerkelijke suggesties tegen. Bijvoorbeeld deze:

Er zijn dus blijkbaar veel Nederlanders die zich wanhopig afvragen hoe Yahtzee aan zijn naam komt. Misschien zijn mensen er al dagen over aan het filosoferen, en grijpen ze als laatste redmiddel al hallucinerend naar Google. (Voor als je die fase nog niet hebt bereikt: Yahtzee komt van ‘The Yacht Game’, zoals de bedenkers het spel noemden dat ze op hun jacht speelden)

Waarom…?!
In een eerder blog schreef ik over de 7 meest voorkomende taalfouten. Dat veel mensen de d’s en t’s nog niet onder de knie hebben, bewijst deze zoekterm:

Dit stelt mij wel een beetje teleur. ‘Wat gebeurd er’ is toch echt niet goed. Het is wat loopt er, dus ook wat gebeurt er. Maar dat terzijde, zijn dit wel logische vragen? 'Wat gebeurd er als je dood bent?'

Bitterbal
Nou, nu we toch bezig zijn, kan ik er nog wel eentje doen.

Oh, oké… Bij de tweede en derde suggestie hadden mensen blijkbaar geen zin meer om het woord nog een keer te typen. De vraag waarom een bitterbal een bitterbal heet, houdt Nederland blijkbaar al een tijdje in zijn greep. Omdat men massaal Google belastte met deze vraag, is er maar een uitlegvideo over gemaakt:

#durftevragen: waarom heet een bitterbal zo?

Genius Google
Klinkt nutteloos, zo'n inspectie van Google-zoeksuggesties? Nee hoor. Juist hartstikke interessant om zo te zien waar Nederland allemaal over na denkt, zeker de moeite waard om nog eens te doen. Bovendien steek je er nog best wat van op!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren