corona-klaar blog

Waarom ik helemaal corona-klaar ben

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemijn Groenveld
Annemijn
Groeneveld

Het lijkt wel een poster in de Penny, waarbij ik over het brede strand galoppeer met knalblauwe lucht op de achtergrond. Een intens geluksgevoel overspoelt over me. 

De zon schijnt, ik heb een zeehond gespot, mijn verjaardag is al bijna en het allermooiste: ik heb weken geen school in het vooruitzicht. Corona-crisis? Dit is een corona-kans! Eindelijk heb ik tijd voor mijn jarenoude to-read-list, lange strandritten en hardlopen met mijn hond.

Dgitale oplossing?

Als mijn leraren zouden weten dat ik er zo over dacht, hadden ze me meteen aan mijn haren van het strand gesleept. De afgelopen achtenveertig uur kreeg ik al vijf (!) mails van het schoolbestuur met titels als: ‘Hoge prioriteit corona-update: er wordt gezocht naar een digitale lesmethode'. Mijn inbox loopt over van de studiewijzers, extra opdrachten en aankondigingen van vragenuren.

Ik kan je echter verzekeren dat de computerskills van de meeste docenten op mijn school niet verder gaan dan het openen van Magister. Zelfs het verzenden van een e-mail met bijlage (ontbrak bij mail één) en de goede lay-out (mislukte bij mail twee) bleek lastig. Pas bij de derde poging kreeg ik het juiste bericht. Een ‘digitale oplossing’ kwam er dus niet. Niet dat dát een probleem is, overigens.

Toiletpapierfort-tutorials

Inmiddels heb ik volop gelezen, paard gereden en hardgelopen. En het was geweldig! Maar nu zit ik toch in een corona-crisis. Gelukkig niet fysiek (ik hoest tot nog toe niet), maar emotioneel en misschien zelfs existentieel. Het kwam als een mokerslag binnen: wat heeft vrijheid voor zin als je er niks mee kunt? Waarom zou ik nog gaan trainen met mijn paard als mijn wedstrijd is afgezegd? Hoe motiveer ik mezelf om te gaan hardlopen als mijn run niet doorgaat? Ik kan zelfs mijn verjaardag niet vieren!

Er is geen enkele reden meer waarom ik de komende weken niet kan besteden aan het kijken van toiletpapierfort-tutorials (google maar eens, dan snap je waarom mensen wc-rollen hamsteren), terwijl ik me volstop met corona-koekjes en ik heel veel corona-kilo’s ga aankomen. Ik ben er nu al corona-klaar mee. Jij ook?

Annemijn is 16 jaar en zit op het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. Naast (natuurlijk) blogs schrijven, besteedt ze haar vrije tijd aan hockeyen, fotograferen en lezen. Ook heeft ze een leasepony waar ze zo vaak mogelijk naartoe gaat. Al haar hele leven is ze bezig met schrijven, vroeger gewoon voor de lol en nu voor de schoolkrant.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden