vakantie zeeland
Blog

Waarom ik het liefste op vakantie ga in Zeeland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Als klein meisje vond ik het al heerlijk om in Zeeland te zijn. Ik wilde niets liever dan haaientanden zoeken samen met mijn zus. Op het strand van Cadzand waren we hier dan ook dagen mee bezig. Onder het genot van een heerlijk zonnetje. Want: op Zeeland scheen hij toch het fijnst.

Meerdere malen gingen wij naar Zeeland op vakantie. Daar bezochten we familie: oom en tante, nichtjes en neefjes. Allemaal op dezelfde camping. En nee, dit is geen verkooppraatje en ik probeer je ook niet over te halen om naar Zeeland te gaan. Waarom niet? Vrij simpel. Als je er ooit komt, dan weet ik zeker dat je er weer terugkeert.

Wat is er dan zo leuk aan Zeeland, hoor ik je denken. Neem het plaatsje Vlissingen. Daar kom je met een prachtige boottocht vanaf Breskens. Hier is van alles te doen, van hele simpele dingen zoals een rondleiding, alleen of met een gids, of langs de boulevard lopen. Tot aan de gevangenis van de Tweede Wereldoorlog en het standbeeld van Michiel De Ruyter te bezichtigen. Zoals aan elk strand kun je ook in Vlissingen heerlijk ijsjes eten bij strandtentjes. Om vanaf daar door te fietsen naar Zoutelande. Je zou het bijna alleen al doen omdat Bløf erover zingt. Of juist niet, dat kan ook.

Binnen handbereik

Wat ik ook zo fijn vind aan Zeeland is het feit dat België binnen handbereik is. Je bent zo de grens over en kunt makkelijk een dagje naar Knokke of Antwerpen gaan. In Antwerpen kun je goed shoppen of naar verschillende musea. Ben je een boekenliefhebber? Dan raad ik je het Plantijn museum aan. Het is namelijk het oude huis van Plantijn, een boekbinder uit de zestiende eeuw.

In Knokke zijn er verschillende luxe winkelstraten, waar je meer rondkijkt dan dat je ook echt iets koopt. Tenminste, in mijn geval. Als je ergens een drankje bestelt dan betaal je ook voor het uitzicht en de zitplek. Maar het is wel echt genieten! En je wordt door zo’n duur terras er ook weer even fijntjes aan herinnerd hoe ongelooflijk duur het leven kan zijn. Hoe fijn dat goed weer altijd gratis is.

Met familie en vrienden

Dat ik een plek fijn en mooi vind heeft voor mij te maken met wie de mensen. Dat geldt misschien wel voor meer plaatsen. Want wanneer je met je familie of vrienden gaat is elke plek fijn, toch? Als ik moet kiezen dan kies ik toch - hoe verrassend - voor Zeeland. Dat heeft alles te maken met de mooie herinneringen die ik er heb gemaakt. En hopelijk nog ga maken!

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren