radio achtergrondmuziek
Blog

Waarom radio voor mij achtergrondmuziek is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

In de auto staat-ie vaak aan en als je je wekker erop instelt, word je ermee wakker: rara, wat is het? Een radio natuurlijk! Vandaag is het Wereld Radiodag: een mooi moment om uit leggen wat de radio voor mij betekent.

Mijn dag begint meteen met radio want ik gebruik 'm als wekker. Dat vind ik een stuk fijner dan dat harde gepiep in de ochtend. Eigenlijk staat-ie in huis altijd wel aan en luister ik er de hele dag naar. Vooral voor muziek dan. Ik volg geen nieuws, of luister niet naar de dj's want ik ben altijd met iets anders bezig dat meer mijn aandacht vraagt. Zoals afwassen, huiswerk maken of opruimen.

Niet nadenken

Op de hoogte van programma's en zenders ben ik dus niet echt. Als je me vraagt welke dj waar bijhoort dan kan ik je geen enkel goed antwoord geven. Misschien vraag je je nu af: als dat je niet boeit, waarom luister je dan geen Spotify? Dat komt omdat ik niet altijd weet wat ik horen wil en bij Spotify moet ik eerst zelf een keuze maken voordat er suggesties komen. Al is het maar een kleine keuze zoals het opzetten van een playlist, stemming of genre. Bij radio hoef ik daar niet over na te denken, en dat vind ik wel zo fijn!

Switchen

Het fijne aan de radio vind ik dat ik 'm alleen maar aan en uit hoef te zetten. Switchen tussen zenders doe ik niet, want ik luister standaard naar Skyradio. Heel af en toe luister ik weleens naar de lokale zender, of Q-music, maar daar houdt het dan ook echt op.

Leuke deuntjes

Het grootste voordeel van de radio vind ik het ontdekken van nieuwe muziek. Ik word verrast met nieuwe nummers en onbekende artiesten. Al weet ik niet altijd waar ik naar luister, ik sla wel vaak de leuke deuntjes op in mijn hoofd. Die ik later weer herken als ze gedraaid worden op de radio. Ondanks alle nieuwe media die er zijn en dat radio voor mij niet meer is dan achtergrondmuziek, hoop ik toch vurig dat de radio niet zomaar verdwijnt!

Sinds ze kan lezen, is Femke (17) een boekenwurm. Enthousiast als ze is combineert ze haar studie Nederlandse Taal & Cultuur met van alles en nog wat. Van mooie woorden wordt ze blij en over boeken en taal kan ze uren praten. Ze schrijft graag en ziet overal verhalen. Theedrinken of in het park zitten met vriend(inn)en is één van haar favoriete bezigheden, maar ze is ook altijd in voor een gezellig spelletje, slechte (of juist leuke) film of een goed gesprek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren