gourmetten blog femke
Blog

Waarom we veel vaker zouden moeten gourmetten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Vorig jaar hebben wij met kerst niet gegourmet. Hartstikke jammer vond ik dat. Omdat ik gourmetten zo leuk, is het op mijn verjaardag bijvoorbeeld vaste prik. Maar omdat ik het stiekem veel vaker wil doen stond ik erop dat we dit jaar de pannetjes er met kerst wel weer bij zouden pakken. Eigenlijk gourmet ik het liefst het hele jaar door, dit is waarom.

1. Actief

Met gourmetten is iedereen bezig met het maken van zijn eigen gerechtjes. Je kan steeds weer iets in de pan of op de plaat leggen. Bijkomend voordeel is dat je het eten als gespreksonderwerp kunt gebruiken: ‘mag ik van jou…?’, 'Wat ben jij voor lekkers aan het maken?'. Of je wijst een ander erop dat zijn/haar eten bijna aanbrandt. Hoe dan ook, interactie gegarandeerd!

2. Keuze

Gourmetten heeft voor ieder wat wils. Er zit altijd wel wat tussen wat in de smaak valt voor je: wil je vlees, vis, groente of dat allemaal? Ga je pannenkoeken of omeletten bakken? Neem je de rauwkost en sla? En denk eens aan al die lekkere sauzen en brood.

3. Samen

Het is niet zo dat de gastheer of gastvrouw uren in de keuken staat, het gerecht op tafel zet en dan binnen een kwartier het eten op is. Deze hoeft met gourmetten de tafel niet te verlaten. Onwijs gezellig dus, deze gezamenlijke activiteit. En bijkomend voordeel voor degene bij wie je gourmet: wat je ook nog in huis hebt, het kan er vast bij.

4. Lang

Je bent niet 1, 2, 3 klaar met gourmetten, je kunt lekker lang tafelen. Het is een avondvullend programma. En het is ook nog eens leuk voor zowel jong als oud!

Kortom: laten we wat vaker gourmetten met zijn allen! Ik vind het jammer als het bij één keer per jaar blijft dat mensen gourmetten, zoals veel families doen met kerst. Daarvoor is dit gezellige samen ‘koken’ te leuk. Niet meer alléén met kerst doen, dus.

Sinds ze kan lezen, is Femke (17) een boekenwurm. Enthousiast als ze is combineert ze haar studie Nederlandse Taal & Cultuur met van alles en nog wat. Van mooie woorden wordt ze blij en over boeken en taal kan ze uren praten. Ze schrijft graag en ziet overal verhalen. Theedrinken of in het park zitten met vriend(inn)en is één van haar favoriete bezigheden, maar ze is ook altijd in voor een gezellig spelletje, slechte (of juist leuke) film of een goed gesprek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren