Blog

Wanneer je je vrienden niet meer zo vaak ziet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Enschede, Leiden, Eindhoven, Amsterdam... Mijn vrienden studeren door het hele land, waardoor we elkaar maar weinig zien. Vriendschap op afstand zijn namelijk lastig te onderhouden.

Als iedereen verspreid over Nederland woont is afspreken één groot drama.

Tikkeltje melancholisch

Laatst liep ik met een vriendin die ik al een lange tijd niet had gezien door de stad. Dat het alweer een poos geleden was dat we elkaar hadden gesproken, merkte zij ook op. Een tikkeltje melancholisch mompelde ze dat afspreken op de middelbare school toch wat makkelijker ging. 'Tsja', zuchtte ik instemmend. 'Toen hadden we nog alle tijd. Nu studeren we…'

Verwaterde vriendschap

Op de middelbare school zagen we elkaar iedere pauze, om bij te kletsen en om onze bammetjes te nuttigen. We deelden de laatste roddels over docenten en we stoomden onszelf klaar voor de eindexamens. Het was ook gemakkelijk om buiten school af te spreken, want we woonden vrijwel allemaal in dezelfde wijk. Maar nadat we ons diploma in ontvangst namen en gingen studeren, besloten een aantal vrienden om op kamers te gaan wonen. Tilburg is nog goed te doen vanaf Breda, maar met een studie in Enschede wil je niet iedere dag op en neer reizen. Door die afstand verwaterde de vriendschap een beetje.

Regelrechte ramp

Een beetje wanhopig plaatste ik daarom laatst een Datumprikker in de groepsapp om weer eens een drankje te gaan doen in de stad, maar het leek alsof ik stond te trekken aan een dood paard. Tentamens, introductieweken, commissievergaderingen van de studentenvereniging, … Vrijwel altijd is er wel iemand die niet kan op de dag dat de rest wél kan. Een enkele vriend vond het zelfs te ver reizen! Gelukkig heb ik nu ook zat vrienden op mijn opleiding, dus altijd iemand in de buurt met wie ik dat drankje kan doen. Nu nog een kamer in Tilburg, dan gaat het nóg makkelijker.

Net als dat er aan vriendschappen soms een einde kan komen, komt er na ruim vier jaar ook een einde aan mijn tijd als blogger voor 7Days. Ik wil de redactie enorm bedanken voor alles wat ik heb geleerd in die periode!

Memes, gifjes en kattenfilmpjes. Niek (20) is vaak scrollend door een tijdlijn te vinden. Facebook, Instagram of YouTube: áls er maar wat te lachen valt! Deze journalist in spé blogt voor 7Days om meer ervaring op te doen voor zijn opleiding journalistiek.. Lees hier meer blogs van Niek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren