Bingo foto Shutterstock
Blog

Wat te doen als afspreken met vrienden niet lukt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Als ik wil afspreken met vrienden, is er altijd wel iemand die niet kan. Kan gebeuren natuurlijk, maar irritant is het wel. Om het een beetje dragelijk te maken, heb ik voor jou én je vrienden een spelletjes bedacht: de sorry-ik-kan-niet-bingo.

Hoe werkt het?

Teken op een papier een 3x3-raster (4x4 als je echt dramatsiche afhakers in je midden hebt). Vul in elk hokje een reden in waarom een van je vrienden niet kan komen. Laat iedereen in je vriendengroep dat doen (zorg wel dat niet alle kaarten hetzelfde zijn!). Elke keer als iemand afzegt, kijk je op jouw bingokaart of je iets kunt afstrepen.

De prijs 

Tja, maar wat levert zo'n bingo dan op? Dat mogen jullie zelf kiezen: de winnaar mag de volgende datum kiezen, of mag één keer afzeggen zonder een legitieme reden te hoeven geven, of iets anders leuks! De leukste prijs is natuurlijk goede communicatie en een datum waarop iedereen kan.

Inspiratie nodig? 

Wat zet je op de bingokaart? Hier wat suggesties:

  • Ik moet werken
  • Ik heb geen vervoer
  • Ik ben blut
  • Ik moet oppassen
  • Ik mag pas weg als ik mijn kamer heb opgeruimd
  • Ik voel me niet lekker
  • Ik mag van mijn ouders de deur niet uit
  • (geen reactie)
  • (niemand hakt de knoop door want er is geen dag waarop iedereen kan)
  • (niemand snapt hoe de datumprikker werkt en het lukt niet om de beschikbaarheid aan te passen)

Nou, dat is wel genoeg voor een potje bingo. Now if you'll excuse me, ik ga proberen een escaperoom te boeken met mijn vrienden. Voor de zekerheid print ik maar alvast een paar lege bingokaarten uit...

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren