boekenfonds blog
Blog,

Werken bij het boekenfonds als zomerbaantje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

In de zomervakantie naar school? Wie is nou zo gek om dat te doen? Uhh, nou ik dus. En als zomerbaantje is werken bij het boekenfonds op school... verrassend leuk!

Wat een boekenfonds doet? Het neemt alle boeken in, sorteert en repareert ze. Klinkt simpel. Echt moeilijk is het niet nee, maar hard werken is het wel! Elke dag zo ongeveer acht uur vol gesjouw, sorteren en HEEL VEEL plakken. Simpel genoeg, maar waarom zou je het in godsnaam willen doen?

Money money money...

Voor mij was de reden vrij simpel: ik wilde geld verdienen. Maar een baantje het hele jaar door, dat was voor mij te veel. Ik heb mijn tijd nodig voor school, sporten en wil ook af en toe wat leuks doen met vriendinnen. Bij het boekenfonds werken alleen mensen van school, dus ik kende vrijwel iedereen al. En dat vond ik een fijne gedachte. Onder het werken werd er muziek afgespeeld, je kreeg gratis drinken, zag elkaar elke dag en verdiende nog geld ook! 

Spierpijn

Nou was het niet allemaal rozengeur en manenschijn, er moest natuurlijk ook gewoon hard gewerkt worden. En die grote stapels boeken zijn net zo zwaar als ze eruit zien. Avonden van spierpijn en vingers die aan elkaar bleven plakken van de tape waren doodnormaal.

Ik heb dit werk één zomer gedaan toen ik in de tweede zat. en er totaal geen spijt van. Voor die leeftijd was het zowat het best betaalde baantje dat ik kon vinden en ik heb er totaal geen spijt van. En mijn armen werden er ook nog eens een stuk gespierder van. Win-win, toch? 

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren